ראיון עם אלון מור, פשטות - אוכל טבעוני.

אלון מור בן 34, אב לאלה ומבשל אוכל טבעוני.

תוך כדי נדודים בעולם, גילה אלון שהאוכל הטבעוני שהוא מכין בהנאה ושמחה, מיטיב עם האנשים, והם אוהבים ונהנים ממנו. כך מצא את עצמו מתחיל להאכיל קבוצות גדולות יותר של אנשים.

הפעם הראשונה היתה במלבורן, אוסטרליה. שם אלון גילה את אהבתו הגדולה להכנת אוכל בניצול אופטימלי של המזון. הצעד הבא, היה להפיק אירועים גדולים יותר. כיום, ההתמחות היא באוכל טבעוני, טרי וצבעוני, מראה יצירתי ואסתטי, חי ונושם, עם מינימום בלאי לפח.

העסק קיים כבר שלוש שנים ,כשאהבה והעיסוק לאוכל התחילו כבר לפני כ-7 שנים.

אלון מבשל בסדנאות, כמו וויפסנה, בעולם ובישראל. האוכל מאד צבעוני ועשיר, עם דגש גבוה על אסתטיקה ונראות, וכמובן הטעם. הבישול נעשה מהלב, ואפשר להרגיש זאת דרך האוכל.

נפגשנו לראיון קצר ולהיכרות עמוקה יותר עם העסק הנקרא "פשטות"- אוכל טבעוני.

קשוב ושקט, סיפר לי על העסק והביא את סיפורו האישי, ואת האנרגיה שהוא מביא עם עצמו לעשייה.

אלון, תושב טבעון מעל לשנתיים, מחובר למקום ואוהב את הקריה המיוחדת שלנו. אלון מחובר לקהילה, לטבע, לירוק שיש פה מסביב, מחובר לאוכל טבעוני, טעים ובריא, המשתלב כאן נהדר.

החיבור לקריית טבעון ,כמקום קהילתי, עם מודעות ופעילויות למען מחזור והמעטת פסולת, מתכנסים למהות העסק של אלון. מטרת העסק היא ליצור בעזרת האוכל וההפקות, מרחבים קהילתיים ועסקיים שאנשים ייהנו בהם,  ויחוו את האירועים המתקיימים בחיינו, דרך הטוב והטבעי שבאוכל והחיבור הטבעי שמתרחש סביב זה.

במפגש שאלתי את אלון, מה המאכל שהוא הכי אוהב להכין. התשובה לכך היתה מורכבת. בסופו של דבר, אהבתו הגדולה של אלון היא לאלתר מאכלים טעימים ממה שיש. אז היצירתיות גדולה במיוחד. יש ביצירה כזו, ספונטניות וההתחברות אל הרגע.

לשאלה הבאה, האם יש מנה שנחשבת מבחינתו הטובה ביותר שלו, קיבלתי את התשובה שהיצירתיות מביאה כל פעם בשורה חדשה וכל פעם יש מנות נהדרות. איזה כיף!

בניית התפריט לאירוע, נעשה ע"י ראיון ושאלון עם המזמין. הלקוח מקבל המלצות וקשוב לבקשות. העדפות ורגישויות נבדקות, וביחד ממקדים את התפריט הנבחר.

אלון מדגיש את החשיבות הגדולה שהוא נותן, בבישולים ובהפקות האירועים, על מינימום פסולת. אירועים של מאות אנשים, יכולים להסתיים עם שקית פסולת אחת וזו מטרה לא פשוט חשובה מבישול האוכל באירוע.

כשאלתי את אלון אם יש לו טיפ קטן לאימהות שביננו לגבי האכלה בריאה לילדים, התשובה הייתה תזכורת לכך, שלא חייבים לחשוב על משהו מורכב. דווקא הפשטות בבישולים מתחברת למאכלים שילדים אוהבים, והמאמץ של חלקנו להכנת מאכלים מורכבים, אינה בהכרח נכונה להאכלת ילדינו.

המרכיב הסודי שלו הוא משחקיות ויצירתיות, להתייחס להכנת האוכל כמשחק שיוצר קסם וניכר גם בטעמים. הילדים חשים בכך בקלות ונהנים מאוכל בריא.

לאחרונה חזר מגרמניה, מבישול בריטריט וויפסנה, שבו היה אחראי על האוכל ל-10 ימים. מנת הדגל שעליה קיבל מחמאות רבות הייתה ללא ספק הלזניה הטבעונית שהוגדרה ע"י משתתפי הריטריט,  כתענוג גדול.

ההתכווננות העסקית של אלון לשנה הקרובה, היא לגעת בכמה שיותר לבבות דרך האוכל ודרך האוירה שנוצרת סביב האירועים וההפקות.

אלון מור, פשטות

אוכל טבעוני עם אפס פסולת.

 

 

 

 

 

מודעות אחרונות שפורסמו באתר

ריטריט יוגה "השקט הפנימי"

חג הפסח חג הנקיונות אז ניקנו את הבית 🧹 אבל מה עם ניקוין פנימי?? אני מזמינה אותך לריטריט של יומיים שלמים 24-25 חול המועד פסח במקום שנקרא יער המאכל בבית לחם הגלילית (מקום קסום✨🌱)

קורס תכנון גינות

10 מפגשים של ידע וכלים שיעזרו לכם לשדרג את הגינה שלכם. הקורס בשיתוף משתלת יגור ייפתח ביום ו' ה-3.5.24 בין השעות 9:00-11:30

חזון של אהבה

סדנה בת 3 שעות עבור נשים שמעוניינות להעצים או ליצור אהבה בחייהן. מתאים לנשים שרוצות זוגיות ולנשים שנמצאות בתוך זוגיות

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל