כך תבחרו את היין המושלם עבורכם
לארוחה טובה,
לישיבה נעימה במרפסת או סתם ביציאה לפאב או מסעדה: איך בוחרים יין טוב עבורנו? הנה
כמה טיפים שיכולים לעזור
בחירת יין היא
משימה מורכבת ואין פלא שיש אנשים שעשו מזה קריירה. עם זאת, חוסר ניסיון לא מחייב
בחירה שגויה והיצע היינות שעל הפרק מאפשר להתאים אותם לכל סיטואציה. הטיפ הכי חשוב
בהקשר הזה הוא בראש ובראשונה לחשב את כמות היין לפי כמות המוזמנים באירוע. החישוב
הוא בקבוק של 750 מ"ל ל-6 כוסות, כאשר מפה והלאה כבר צריך לקחת בחשבון את
הרגלי צריכת היין של הנוכחים באירוע ואת שאר המשקאות שמוגשים לשולחן.
ברמה המעשית, רצוי
לגוון בסוגי היין כך שיתאימו לטעמם האישי של המוזמנים. מלבד יין לבן ואדום, כדאי
להגדיל את המבחר ולקנות יינות בחנויות המתמחות על מנת לקבל עזרה מקצועית. באותה
הזדמנות אפשר גם לרכוש גביעי יין שמוסיפים ומעצימים את חווית השתייה ולהשתמש
בכוסות נפרדות ליין לבן ויין אדום.
איזה יין שותים
במסעדה?
כמובן שלא חייבים
לחכות עם שתיית יין לאירוע חברתי ואפשר לעשות זאת גם באמצע השגרה בסיטואציות
סטנדרטיות יותר. אם למשל רוצים לצאת למרפסת במזג אוויר נעים של עונת מעבר, הכי טוב
לעשות את זה עם יין ריזלינג קליל וקריר. לעומת זאת, בחודשי החורף נהוג לשתות יין אדום וסמיך שמחמם את הגוף
ומחוץ לבית הכי קל לשתות יין לבן.
ביציאה לפאב או
למסעדה מומלץ לבחור יין טוב לפי אופי האירוע ומשך הזמן שאותו עומדים לבלות עם בני
זוג וחברים. האווירה בפאב קלילה יותר ולכן יינות כמו גוורצטרמינר או רוזה יעשו את
העבודה, בעוד מנות של בשר אדום ותבשילים עשירים צריך לאכול לצד יינות אדומים כבדים
ובעלי גוף.
את שלב הקינוחים
באירוע החברתי תוכלו לציין עם יינות מתוקים ויינות מבעבעים. היצע המשקאות הזה לא
פחות גדול ורחב מכל השאר, אז רק צריך להישאר ערניים לאפשרויות שעל הפרק. מאכלי
בראנצ' וצהריים יוגשו בדרך כלל עם יינות לבנים צוננים, בעוד במנת פסטה עם בשר ועוף
תרצו לשמור על חוזק הטעמים באמצעות יין אדום אבל קליל.
מבשלים לבד? אל
תשכחו להגיש את היין הנכון
מי שרוצה להרים את
הרף ולהציע בעצמו יין ספציפי לצד ארוחה שהוא הכין יכול לעשות את זה באמצעות כמה
טיפים נוספים. כדאי להתאים את משקל היין למשקל האוכל, ולזכור שיין שבו אחוז
האלכוהול גבוה יתאים לאוכל כבד.
את משקל האוכל
קובעים לפי שיטת העשייה, זמן הבישול והמרכיבים. ככל שזמן הבישול ארוך יותר
והמרכיבים דומיננטיים, כך יש צורך ביין בעל אחוזי אלכוהול משמעותיים. לחילופין,
סלטים ומנות עוף אפשר להגיש עם יינות לבנים צוננים או עם יינות אדומים קלילים
בטמפרטורת החדר בלבד.