|
|
"פעם היה כאן קיבוץ" |
|
עופרי לנסקי (גרפיקאית ומנהלת תוכן בטבעונט ובפורטל טבעון מתגעגעת, באמצעות המצלמה והטקסט, לנופי ילדותה בתל יוסף, ושמה דגש על העזובה והאכזבה, כדי להביע את דעתה על השינוי בקיבוץ
קרני עם-עד פורסם: 10.08.10, 07:59
הספר שהוציאה עופרי לנסקי (28), שעיצובו אלבומי ותוכנו קיבוצי, לא יחולק לחברים לרגל מאה שנות קיבוץ. סביר גם להניח כי מעטים בלבד יעלעלו בדפיו, יקראו את הטקסטים ויצפו בתצלומים, וגם אלה, ככל הנראה, יהיו מקורביה של עופרי ומבקרי תערוכת הסיום של בית הספר לעיצוב "גורן" שבמכללת יזרעאל. מדובר, ככלות הכל, באלבום כישלון ולא באלבום ניצחון. כישלון הקיבוץ המשתנה, אכזבת החברים מתל יוסף המתחדש, העמדות הסותרות של ההורים לגבי השינוי, עזיבת בת המשק (עופרי עצמה) עוד לפני השלמת חוק לימודיה הגבוהים - כל אלה באים לידי ביטוי מכמיר לב בספר "מאיפה באתי ולאן אלך", שנוצר כעבודת הגמר של עופרי בתחום העיצוב הגרפי.
לצפיה בהמשך הכתבה לחץ כאן
לכתבה המלאה
|
|

|
|
|
|
גלרייה חדשה בחיפה Contra-tainer |
|
Contra-Tainer
הגלרייה ממוקמת ברח' הנמל 61, העיר התחתית, חיפה - מול הביאנלה הים-תיכונית המוצגת בקונטיינרים.

לכתבה המלאה
|
|

|
|
|
|
קזואו אישיאי |
|
קזואו אישיאי נולד ביפן ב-1957. בגיל תשע החל לתרגל קליגרפיה בהנחיית דודו, שעסק באמנות זו.
לאחר סיום לימודיו באוניברסיטת וואסדה בטוקיו, החל ללמוד קליגרפיה וגילוף חותמות עם מורים סינים בעלי שם, בנסיון להתחקות אחר שורשיה העתיקים של אמנות זו. את הכשרתו שילב בלימוד אמנויות לחימה, זן ומדיטציה, שהפכו גם הם לחלק בלתי נפרד מאורח חייו.
10/8/10
לכתבה המלאה
|
|

|
|
|
|
|
|
תמונת החודש - אלון לויטה |
|
הפעם, מצרף תמונה שנוצרה מזמן אבוד, שכולנו חווים מפעם לפעם בהמתנה במוסך. בתוך כל הכעוס, הליכלוך והזוהמה, ריח השמן השרוף אדי הדלק, במבט סורק מצאתי פיסול סביבתי שיד אומן טרם נגעה בו אך הנה היא ניצבת מחכה להיחשף ברבים - בפניכם ידידי, להנאתכם.

להגדלת התמונה - לחץ כאן
16/08/10 | מאת: אלון לויטה
לכתבה המלאה
|
|

|
|
|
|
פרחים יוצרים שפע |
|
ידוע שמוחנו ניזון מגירויים חיצוניים, אשר עוברים תהליך של עיבוד מורכב המוצא ביטוי במעשינו.
כשאנו נחשפים לחוויות שונות, גם שליליות וגם חיוביות מוחנו מקבל מסר אשר נכנס לעומקו של תת מודע והוא יוצר המציאות שלנו.
התהליך שמתרחש אצלנו במוח, כשאנו רואים פרחים יפים הוא תהליך מאוד אקטיבי ומאוד וחיובי. התת המודע שלנו נחשף ליופי, לאנרגיה וזוכר את המסר שפרחים עושים לנו טוב, אך זקוק לעוד ועוד מזה על מנת לתעל את האנרגיה הזו למעשים ובכלל לדרך חיים.
מאת: הילה מאי
14.7.10
לכתבה המלאה
|
|

|
|