נתחיל מלהבין למה יש אנשים שלא משקיעים בכלל? בעצם יש להם מספיק סיבות למה לא:
הם מריצים לעצמם אמירות וסרטים בראש ומשכנעים את עצמם במשפטים: "מה רע לי", "ברוך השם יש לי הכל", "יש לי פנסיה מסודרת", "למה צריך לעזור לילדים, שיסתדרו, גם לי לא עזרו"
הם משוכנעים שאין להם כסף וגם אם יש, הם לא יודעים בכלל איך ומאיפה מתחילים? "נדל"ן זה לעשירים בלבד", "כשיהיה לי כסף אשקיע", "נדל"ן זה למבינים", "אין לי את הידע הנדרש", "לא לימדו אותי בבית" "לא דחפו ואפילו מנעו".
יש את הנמנעים מלקבל החלטה, נח להם מאוד לשבת על הגדר, חלילה לצאת מאזור הנוחות. עוד יותר נח לדחות, לאחרי החגים, אחרי הקורונה, אחרי המלחמה, אחרי אחרי אחרי ובנתיים העסקים מתגלגלים בלעדיהם והנדל"ן עולה ועולה.
הסיבה הנפוצה ביותר היא הפחד!!! הפחד משתק אותם. הפחד מלעשות טעויות, מלהפסיד את כל הכסף, מהחשש שמרמים אותנו ובעיקר רואים את הסיכונים ולא הסיכויים.
כשאני עומדת על קרקע שכולה חולות אני מסתכלת למעלה וכבר מדמיינת את הפנטהואז שיהיה לי פה בעוד 10 שנים. ההסתכלות, הציפייה, החלום לצפות לדבר הטוב ביותר. הכל בראש. ברור שבמהלך העסקה והשנים יקרו דברים בדרך ולא הכל יהיה חלק אבל עם אופטימיות והרצון לצלוח כל מכשול תביא אותנו להצלחה. ממש נבואה שמגשימה את עצמה.
נכון, בכל השקעה יש סיכון. קצת יותר וקצת פחות. הסיכוי הוא פונקציה של סיכון. אני אומרת שהסיכון הכי גדול זה לא לקחת סיכון.
כשמגיעים אלי זוגות שחוששים ומפחדים פה אני שמה את הכובע של הפסיכולוגית ומנסה להבין ממה נובעות החששות. מקלפת ופותחת את הסוגייה יחד איתם. יותר מזה, אני מחבקת את הפחד שלהם ומסבירה שזה לגיטימי לפחד אך לא לשתק. מרב פחד השיתוק מונע מהם להתקדם. אחרי שאנחנו מבינים ממה נובע הפחד אנחנו יכולים להתמודד ולטפל בו. אם זה מהעדר ידע? אז נלמד יותר ויותר את הנושא. אם זה מהעדר כסף אז נלמד איך למנף נכון. אם זה מהחשש להפסיד אז נלך על השקעה סולידית ובטוחה יותר גם אם היא תניב רווח נמוך יותר. העיקר שתעשו! שתשקיעו להגדלת ההון ולהכנסה פאסיבית ותדאגו לעתיד כלכלי טוב יותר לכם ולילדים שלכם.
המשקיע הסולידי הוא רוכש השקעה אחת ובזה הספיק לו, לא מסוגל ולא רוצה לעשות יותר. ממתין את השנים ונהנה מהמחשבה שיש לו השקעה אבל עדין יש לו חששות ולא נוטה לצאת מאזור הנוחות.
משקיע סדרתי הוא יזם ברוחו ובנפשו. אוהב בטירוף ללמוד, לדבר, לקרא ולהאזין. מסתובב בסביבה מנצחת עבורו עם אנשים וחברים שאוהבים גם להשקיע וחולקים הרבה ידע ואף השקעות משותפות. רואה הזדמנות וקופץ עליה, מבין מהר את הסיכויים אל מול הסיכונים לומד על הדרך משפר וממשיך. מהווה מודל לחיקוי לסובבים, תמיד הוא מעניין ויש על מה לדבר איתו ועוד יותר ללמוד מימנו.
המשקיע הסדרתי קם כל בוקר עם אנרגיות מטורפות וחושב כבר על הדבר הבא ואיך הוא משפר ומשתפר. הוא מלמד את הילדים שלו מנסיון החיים ואת כל מה שלא למדו בבית הספר.
רוברט קיוסאקי מחבר הספר "אבא עשיר אבא עני" רשם בספרו כמה דברים חשובים:
-
עניים עובדים בשביל הכסף בעוד עשירים למדו לתת לכסף לעבוד בשבילם.
-
לאביו הביולוגי קרא עני, לא משום שחסר לו כסף אלא משום שהיה שכיר ועבד מאוד קשה כל חייו להתקדם בעבודה ולחיות בזקנה מהפנסיה. מה שנקרא "מירוץ העכברים"
-
מינוף היא הסיבה לכך שאנשים מסוימים מתעשרים ואחרים לא.
ספר חובה בכל בית למבוגרים וגם לילדים.
אז, עכשיו תחשבו איזה סוג של משקיעים אתם רוצים להיות , תכוונו לשם והעיקר שתעשו!
שלכם נילי