גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!


היסטוריה של הגרנולה

גרנולה היא תערובת של דגנים, אגוזים ודבש שנאפים יחד עד לקבלת מרקם פריך. היא פותחה במקור במאה ה-19 על ידי הרופא האמריקאי ג’יימס קלהב ג’קסון, כחלק מתזונה טבעונית ובריאה. הגרסה המודרנית הפכה לפופולרית במיוחד בשנות ה-60 וה-70 של המאה ה-20, כאשר תנועות הבריאות והטבעונות החלו לצבור תאוצה. כיום, הגרנולה היא מאכל נפוץ ברחבי העולם, ומשמשת לארוחות בוקר, חטיפים ואפילו כתוספת לקינוחים.

אם אתם אוהבים להתחיל את היום עם משהו טעים ובריא, המתכון הזה לגרנולה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! פשוט, טבעי ומלא בטעמים.

מידת התעסקות- נמוכה

מצרכים:

  • 1 שקית שיבולת שועל

  • חצי כוס מיקס אגוזים משתי סוגים לדוג אגוזי לוז, אגוזי פקאן ואגוזי מלך.

  • חצי כוס מיקס גרעינים משתיים או שלוש סוגים לדוג'  גרעיני דלעת, חמניה, פשתן, ציה ושומשום

  • רבע כוס שקדים פרוסים

  • חצי כוס סילאן

  • 1 כף שמן זית

  • ניתן להוסיף פרי מיובש קטן או חתוך לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.

  2. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל עם כל האגוזים, הגרעינים והשקדים.

  3. מוסיפים את הסילאן ושמן הזית, ומערבבים היטב עד שהכל מצופה בתערובת הנוזלית.

  4. מניחים את התערובת על תבנית אפייה עם נייר אפייה, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שהגרנולה משחימה ופריכה. חשוב לערבב כל 10 דקות כדי לוודא שהיא נאפית באופן אחיד.

  5. אחרי האפייה, מכניסים את הגרנולה למקום קריר ומניחים לה להתקרר לחלוטין.

  6. כשהגרנולה התקררה, אורזים אותה בצנצנות אטומות, והיא מוכנה לאכילה! אפשר לשלב אותה עם יוגורט, חלב או סתם לאכול כנשונוש בריא.

בתיוש- סדנאות בישול לפודיז
טלפון- 0534875098

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי
סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי

בקיצור, אין דבר יותר מרענן מסלט קפרזה קלאסי , אבל למה לא להוסיף לו נגיעה ישראלית? במתכון הזה, נשלב את הטעמים האיטלקיים עם חומרי גלם מקומיים שישדרגו את המנה הפשוטה והאדירה הזו.

שוקו פריזאי לחורף הישראלי!
שוקו פריזאי לחורף הישראלי!

אין כמו שוקו חם בימים הקרים, במיוחד כשמדובר במשקה שמזכיר את האווירה הקסומה של פריז. בירת האור, עם הרחובות המוארים ובתי הקפה המיוחדים, הפכה למקום בו השוקו החם הוא לא רק משקה, אלא חלק מהחוויה. במאמר הזה נשתף אתכם במתכון לשוקו חם מושלם, שיחמם את הלב ויתאים במיוחד לערב חורפי רגוע בבית.

רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!
רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!

אחרי יום עבודה ארוך, הגיע הזמן להשקיע בזוגיות שלכם. עם בקבוק יין לבן ונר ריחני, תוכלו להפוך ערב שגרתי לחוויה מיוחדת עם מתכון לפסטה זוגית ברוטב אלפרדו.

פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם
פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם

המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'? טוב ששאלתם. העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.

איך לשלב בין הקבוע למשתנה
איך לשלב בין הקבוע למשתנה

 

אז מתכון חדש, שהוא בעצם יותר רעיון מאשר מתכון.

אם כבר טרחתם להכין סלט, ואתם (בדיוק כמונו, ובעצם כמו כולם) תמיד שמים בקערה, עגבניות ומלפפונים, ולפעמים אולי גם קצת חסה, אז הינה רעיון פשוט בשבילכם.

 

משהו לילדים, אבל לא רק!
משהו לילדים, אבל לא רק!

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

מהיר, זול ומשביע
מהיר, זול ומשביע

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת
עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת

אז צוות הפורטל היה רעב ערב אחד – לא, זו לא התחלה של בדיחה, הצוות באמת היה רעב! ואז התחלנו להציע ביננו לבין עצמנו רעיונות לכל מה שניתן להכין מהשאריות שיש לנו.

וכך נוסף המדור החדש שלנו, "רעבים למשהו טעים", שהוא לא מדור של איש מקצוע או בשלנית מדופלמת – אלא מדור שלכולנו בשבילנו. המטרה היא לשתף מתכונים שאנחנו חברי הצוות בפורטל אוהבים ורוצים לשתף, וגם אתם אנשי קרית טבעון והסביבה רוצים לשתף.

אנחנו נשמח מאוד שאלו יהיו מתכונים שווים לכל נפש. זאת אומרת תשתדלו שהחומרים יהיו כאלו שלא צריך להזמין במיוחד או יקרים במיוחד, ולגבי תהליך ההכנה, אז אין בעיה שיהיו מתכונים יותר מורכבים, רק ציינו זאת, כדי שמי יחליט לנסות, יהיה מוכן לכך. שיהיה לכולנו בתיאבון!.

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת
טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת:
צימצ'ורי:
נסו לשניה להיזכר בפעם האחרונה שאכלתם במסעדת בשרים טובה. אתם יודעים מה אפילו מסעדת בשרים לא- ממש- טובה,  ליד הבשר מגישים או לפחות מציעים צ'ימיצ'ורי, ומי שהיה אמיץ מספיק לשים קצת מהמטבל הלא מאוד מטבלי הזה על הסטייק כבר לא יכול לחזור אחורה.

היוש:) נעים מאוד
היוש:) נעים מאוד


מוזמנות ומוזמנים להכיר את המדור החדש של בתיוש, שפית מולקולרית ומעבירה סדנאות בישול בהזמנה.
העסק נקרא "בתיוש" והמדור יעסוק בטיפים, סיפורים מענינים מעולם המטבחים, האנשים ובעיקר האוכל. אפשר וכדאי לפנות אלי לכל דבר וענין. 

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל