טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת

אז מי אתה צי'מיצו'רי?
מטבל ארגנטינאי שמשדרג כל מנת בשרים. וזה לדעתי כי המטבל עומד על 4 יסודות הטעם.

בוא ננסה להבין את זה מהזווית הביולוגית.

לפי הספרות ההיסטורית בלוטות הטעם שלנו יכולות לחוש ב4 טעמים עיקריים מר, חמוץ, מתוק מלוח
יש עוד שתי נספחים משמעותיים והם חריף ואוממי (אולי עוד נדבר עליהם). 
בכל מקרה, צימיצורי עונה על כל היסודות ולכן כשאנחנו אוכלים ממנו ליטרלי "כל בלוטות הטעם נפתחות" 
ולכן כל דבר שנאכל בצמידות למאכל שכזה יהיה בעל טעם עשיר יותר.
אז בוא נראה איך צימיצורי עונה לנו על בלוטות הטעם:
1. משהו מר- שמן, 2.משהו חמוץ- חומץ 3. משהו מתוק- פלפל אדום מתוק. 4. משהו חריף- שום ו\ או פלפל חריף 5. משהו מלוח-  מלח

קאפיש?
הוספתי גם מתכון קלי קלות שטבחים יתחרפנו לשמוע את שיטת ההכנה שלו מהסיבה שהצימיצורי אמור להיות קצוץ דקדק בצורה מאוד "פיין" וזה אומר שבמטבח מקצועי קוצצים הכל ביד. להכין לדוג' צימיצורי מקצועי לארוחת ערב במסעדה יכולה לקחת גם לטבח מקצועי מאוד כשעה עבודה!

כמובן שקיצרתי לכם תהליכים בטירוף אז קבלו את המתכון הבא:

חצי צרור פטרוזליה
חצי צרור של עשב תיבול אחר שאוהבים- כוסברה\ שמיר\ בצל ירוק ואפילו נענע לסקרנים.
חצי פלפל אדום אפשר גם להוסיף פלפל חריף לחובבי הז'אנר
שום לפי הטעם 
מלח, פלפל
כ 2 כפות חומץ- אפשר חומץ רגיל או חומץ בן יין.
את כל זה טוחנים בפולסים במעבד מזון (אם לא נטחן טוב, אפשר להוסיף מעט שמן)
מוציאים את התערבות לקופסא ומכסים בשמן זית

המוצר טוב במקרר לכ 3 ימים:)
ניתן להקפיא ולהשתמש בעת הצורך.

ניסת? ספרי לי!!
מכירים מישהו אחר שיסכים להכין את המתכון עבורכם? תשלחו לו
 
בתיוש- סדנאות בישול לפודיז
טלפון- 0534875098

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!
גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!

גרנולה בריאה ופלאו – מתכון קל ופשוט! גרנולה טעימה ומזינה שמכינים בבית עם שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים, שקדים, סילאן ושמן זית. מערבבים את כל הרכיבים, אופים ב150 מעלות למשך 20-30 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות, ומצננים לחלוטין. שומרים בצנצנת אטומה ונהנים עם יוגורט, חלב או כנשנוש בריא. 😋

סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי
סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי

בקיצור, אין דבר יותר מרענן מסלט קפרזה קלאסי , אבל למה לא להוסיף לו נגיעה ישראלית? במתכון הזה, נשלב את הטעמים האיטלקיים עם חומרי גלם מקומיים שישדרגו את המנה הפשוטה והאדירה הזו.

שוקו פריזאי לחורף הישראלי!
שוקו פריזאי לחורף הישראלי!

אין כמו שוקו חם בימים הקרים, במיוחד כשמדובר במשקה שמזכיר את האווירה הקסומה של פריז. בירת האור, עם הרחובות המוארים ובתי הקפה המיוחדים, הפכה למקום בו השוקו החם הוא לא רק משקה, אלא חלק מהחוויה. במאמר הזה נשתף אתכם במתכון לשוקו חם מושלם, שיחמם את הלב ויתאים במיוחד לערב חורפי רגוע בבית.

רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!
רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!

אחרי יום עבודה ארוך, הגיע הזמן להשקיע בזוגיות שלכם. עם בקבוק יין לבן ונר ריחני, תוכלו להפוך ערב שגרתי לחוויה מיוחדת עם מתכון לפסטה זוגית ברוטב אלפרדו.

פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם
פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם

המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'? טוב ששאלתם. העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.

איך לשלב בין הקבוע למשתנה
איך לשלב בין הקבוע למשתנה

 

אז מתכון חדש, שהוא בעצם יותר רעיון מאשר מתכון.

אם כבר טרחתם להכין סלט, ואתם (בדיוק כמונו, ובעצם כמו כולם) תמיד שמים בקערה, עגבניות ומלפפונים, ולפעמים אולי גם קצת חסה, אז הינה רעיון פשוט בשבילכם.

 

משהו לילדים, אבל לא רק!
משהו לילדים, אבל לא רק!

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

מהיר, זול ומשביע
מהיר, זול ומשביע

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת
עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת

אז צוות הפורטל היה רעב ערב אחד – לא, זו לא התחלה של בדיחה, הצוות באמת היה רעב! ואז התחלנו להציע ביננו לבין עצמנו רעיונות לכל מה שניתן להכין מהשאריות שיש לנו.

וכך נוסף המדור החדש שלנו, "רעבים למשהו טעים", שהוא לא מדור של איש מקצוע או בשלנית מדופלמת – אלא מדור שלכולנו בשבילנו. המטרה היא לשתף מתכונים שאנחנו חברי הצוות בפורטל אוהבים ורוצים לשתף, וגם אתם אנשי קרית טבעון והסביבה רוצים לשתף.

אנחנו נשמח מאוד שאלו יהיו מתכונים שווים לכל נפש. זאת אומרת תשתדלו שהחומרים יהיו כאלו שלא צריך להזמין במיוחד או יקרים במיוחד, ולגבי תהליך ההכנה, אז אין בעיה שיהיו מתכונים יותר מורכבים, רק ציינו זאת, כדי שמי יחליט לנסות, יהיה מוכן לכך. שיהיה לכולנו בתיאבון!.

היוש:) נעים מאוד
היוש:) נעים מאוד


מוזמנות ומוזמנים להכיר את המדור החדש של בתיוש, שפית מולקולרית ומעבירה סדנאות בישול בהזמנה.
העסק נקרא "בתיוש" והמדור יעסוק בטיפים, סיפורים מענינים מעולם המטבחים, האנשים ובעיקר האוכל. אפשר וכדאי לפנות אלי לכל דבר וענין. 

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל