איך לשלב בין הקבוע למשתנה

 

אז מתכון חדש, שהוא בעצם יותר רעיון מאשר מתכון.

אם כבר טרחתם להכין סלט, ואתם (בדיוק כמונו, ובעצם כמו כולם) תמיד שמים בקערה, עגבניות ומלפפונים, ולפעמים אולי גם קצת חסה, אז הינה רעיון פשוט בשבילכם.

כדי שהסלט לא ישעמם אתכם, ויוכל להיחשב כארוחה שלמה אנחנו ממליצים להחזיק תמיד בפריזר או במזווה גם גרגירי חומוס.

יש גם חומוס בקופסת קרטון, מוכן לשימוש וטעים מאוד.

אפשר לתבל את החומוס עם קצת מלח, כמון ולימון ופשוט להוסיף לסלט כמות שהם. אם הוצאתם מהפריזר, כמובן שצריך להפשיר, אבל ממש לא צריך לבשל מאחר והם מגיעים מוכנים לאכילה.

אם יש לכם קצת זמן וחשק, אפשר להניח את הגרגרים לאחר שערבבתם עם מעט שמן זית, על תבנית עם נייר אפייה ולצלות אותם עד 10 דקות בתנור – הם יצאו מעט קראנצ'יים ועם טעם עמוק יותר. שדרוג באחריות!

אנחנו הוצאנו מעט גבינת פטה שנשארה במקרר, ופיזרנו מעל. מאזן את החומוס ומוסיף טעמים.


יש לנו עוד כמה רעיונות לשדרוג סלט פשוט ושגרתי:

·       כמה פרחי ברוקולי שבושלו קצרות במים מומלחים

·       כמה פיסות של פיתה מאתמול מרוחות במעט שמן זית וקלויות בתנור

·       טונה במים מקופסה שמערבים עם מעט מלח ולימון ומפזרים מעל הסלט – וזו באמת ארוחה!

ועוד עצה קטנה לקינוח - אל תוותרו על פרוסת לחם ליד הסלט, עם קצת טחינה – זה טוב לנשמה....

מתנצלים על כך שהתמונה שצירפנו היא ממאגר – הסלט נעלם מהקערה עוד לפני שמישהו כאן הספיק לחשוב שאולי כדאי לשתף את המתכון. אבל הבנתם את הרעיון, אז אל תוותרו עליו!


בתיאבון!


מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם
פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם

המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'? טוב ששאלתם. העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.

משהו לילדים, אבל לא רק!
משהו לילדים, אבל לא רק!

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

מהיר, זול ומשביע
מהיר, זול ומשביע

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת
עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת

אז צוות הפורטל היה רעב ערב אחד – לא, זו לא התחלה של בדיחה, הצוות באמת היה רעב! ואז התחלנו להציע ביננו לבין עצמנו רעיונות לכל מה שניתן להכין מהשאריות שיש לנו.

וכך נוסף המדור החדש שלנו, "רעבים למשהו טעים", שהוא לא מדור של איש מקצוע או בשלנית מדופלמת – אלא מדור שלכולנו בשבילנו. המטרה היא לשתף מתכונים שאנחנו חברי הצוות בפורטל אוהבים ורוצים לשתף, וגם אתם אנשי קרית טבעון והסביבה רוצים לשתף.

אנחנו נשמח מאוד שאלו יהיו מתכונים שווים לכל נפש. זאת אומרת תשתדלו שהחומרים יהיו כאלו שלא צריך להזמין במיוחד או יקרים במיוחד, ולגבי תהליך ההכנה, אז אין בעיה שיהיו מתכונים יותר מורכבים, רק ציינו זאת, כדי שמי יחליט לנסות, יהיה מוכן לכך. שיהיה לכולנו בתיאבון!.

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת
טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת:
צימצ'ורי:
נסו לשניה להיזכר בפעם האחרונה שאכלתם במסעדת בשרים טובה. אתם יודעים מה אפילו מסעדת בשרים לא- ממש- טובה,  ליד הבשר מגישים או לפחות מציעים צ'ימיצ'ורי, ומי שהיה אמיץ מספיק לשים קצת מהמטבל הלא מאוד מטבלי הזה על הסטייק כבר לא יכול לחזור אחורה.

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל