מאפינס
מלוח עם תרד, פלפל אדום וגבינה מלוחה
חומרים וכלים:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית גדושה אבקת אפייה
כפית מלח שטוחה
3 ביצים גדולות
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן זית או 50 גרם
חמאה מומסת
1 כוס גבינה מלוחה מפוררת
(כמו פטה או בולגרית)
1 כוס עלי תרד קצוצים גס
(טריים או מבושלים וסחוטים)
1/2 פלפל אדום בינוני,
חתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל קטן, קצוץ דק,
אפשר גם 7-8 גבעולי בצל ירוק
תבנית 12 שקעים
מנג'טים (עטרות)
לאפייה, אפשר מנייר או מסיליקון
מעט שמן זית
ומברשת לשימון
הכנה:
יש לחמם את
התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולהכין תבניות מאפינס עם עטרות נייר או סיליקון משומנות
קלות.
בקערה גדולה,
ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח
בקערה נפרדת, טרפו
את הביצים, החלב והשמן עד שהתערובת אחידה.
הוסיפו את
הגבינה המפוררת, עלי התרד, הפלפל האדום והבצל הקצוץ לתערובת הביצים וערבבו.
הוסיפו את
תערובת הביצים הירקות והגבינה לתוך החומרים היבשים, וערבבו רק עד שהכול כמעט אחיד.
חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי, כדי שהמאפינס לא יצאו יותר מידי קשים.
מלאו את תבניות
המאפינס בתערובת עד כמעט 3/4 מגובהן.
הכניסו לתנור
שחומם מראש למשך של כ-20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא
נקי.
השאירו את המאפינס
להתקרר מעט לפני ההגשה.
אפשר כמובן
לגוון את טעמים, למשל עם תירס במקום תרד, משהו שילדים מאוד אוהבים. כמובן שגבינה
צהובה מגוררת מתאימה מאוד ואפשר להחליף את הגבינה המלוחה. אם אתם אוהבים טונה,
תוסיפו לתירס חצי קופסה טונה במים, סחוטה היטב.
אל תעצרו כאן,
תנסו טעמים שונים, כיד הדימיון העולה במוחכם. רק שימו לב לא לשנות יותר מידי את
האיזון בין הרטוב ליבש, כדי שיישאר טעים וכייף לאכול.
והערה חשובה
נוספת, אל תצפו שיישאר משהו למחר..... זה ייעלם עוד היום!
בתיאבון!