משהו לילדים, אבל לא רק!

 

מאפינס מלוח עם תרד, פלפל אדום וגבינה מלוחה

 

חומרים וכלים:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית גדושה אבקת אפייה

כפית מלח שטוחה

3 ביצים גדולות

1 כוס חלב

1/2 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת

1 כוס גבינה מלוחה מפוררת (כמו פטה או בולגרית)

1 כוס עלי תרד קצוצים גס (טריים או מבושלים וסחוטים)

1/2 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1/2 בצל קטן, קצוץ דק, אפשר גם 7-8 גבעולי בצל ירוק

תבנית 12 שקעים

מנג'טים (עטרות) לאפייה, אפשר מנייר או מסיליקון

מעט שמן זית ומברשת לשימון

 

הכנה:

יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולהכין תבניות מאפינס עם עטרות נייר או סיליקון משומנות קלות.

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח

בקערה נפרדת, טרפו את הביצים, החלב והשמן עד שהתערובת אחידה.

הוסיפו את הגבינה המפוררת, עלי התרד, הפלפל האדום והבצל הקצוץ לתערובת הביצים וערבבו.

הוסיפו את תערובת הביצים הירקות והגבינה לתוך החומרים היבשים, וערבבו רק עד שהכול כמעט אחיד. חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי, כדי שהמאפינס לא יצאו יותר מידי קשים.

מלאו את תבניות המאפינס בתערובת עד כמעט 3/4 מגובהן.

הכניסו לתנור שחומם מראש למשך של כ-20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי.

השאירו את המאפינס להתקרר מעט לפני ההגשה.

 

אפשר כמובן לגוון את טעמים, למשל עם תירס במקום תרד, משהו שילדים מאוד אוהבים. כמובן שגבינה צהובה מגוררת מתאימה מאוד ואפשר להחליף את הגבינה המלוחה. אם אתם אוהבים טונה, תוסיפו לתירס חצי קופסה טונה במים, סחוטה היטב.

אל תעצרו כאן, תנסו טעמים שונים, כיד הדימיון העולה במוחכם. רק שימו לב לא לשנות יותר מידי את האיזון בין הרטוב ליבש, כדי שיישאר טעים וכייף לאכול.

והערה חשובה נוספת, אל תצפו שיישאר משהו למחר..... זה ייעלם עוד היום!

 

בתיאבון!

 


מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!
גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!

גרנולה בריאה ופלאו – מתכון קל ופשוט! גרנולה טעימה ומזינה שמכינים בבית עם שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים, שקדים, סילאן ושמן זית. מערבבים את כל הרכיבים, אופים ב150 מעלות למשך 20-30 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות, ומצננים לחלוטין. שומרים בצנצנת אטומה ונהנים עם יוגורט, חלב או כנשנוש בריא. 😋

סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי
סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי

בקיצור, אין דבר יותר מרענן מסלט קפרזה קלאסי , אבל למה לא להוסיף לו נגיעה ישראלית? במתכון הזה, נשלב את הטעמים האיטלקיים עם חומרי גלם מקומיים שישדרגו את המנה הפשוטה והאדירה הזו.

שוקו פריזאי לחורף הישראלי!
שוקו פריזאי לחורף הישראלי!

אין כמו שוקו חם בימים הקרים, במיוחד כשמדובר במשקה שמזכיר את האווירה הקסומה של פריז. בירת האור, עם הרחובות המוארים ובתי הקפה המיוחדים, הפכה למקום בו השוקו החם הוא לא רק משקה, אלא חלק מהחוויה. במאמר הזה נשתף אתכם במתכון לשוקו חם מושלם, שיחמם את הלב ויתאים במיוחד לערב חורפי רגוע בבית.

רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!
רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!

אחרי יום עבודה ארוך, הגיע הזמן להשקיע בזוגיות שלכם. עם בקבוק יין לבן ונר ריחני, תוכלו להפוך ערב שגרתי לחוויה מיוחדת עם מתכון לפסטה זוגית ברוטב אלפרדו.

פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם
פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם

המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'? טוב ששאלתם. העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.

איך לשלב בין הקבוע למשתנה
איך לשלב בין הקבוע למשתנה

 

אז מתכון חדש, שהוא בעצם יותר רעיון מאשר מתכון.

אם כבר טרחתם להכין סלט, ואתם (בדיוק כמונו, ובעצם כמו כולם) תמיד שמים בקערה, עגבניות ומלפפונים, ולפעמים אולי גם קצת חסה, אז הינה רעיון פשוט בשבילכם.

 

מהיר, זול ומשביע
מהיר, זול ומשביע

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת
עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת

אז צוות הפורטל היה רעב ערב אחד – לא, זו לא התחלה של בדיחה, הצוות באמת היה רעב! ואז התחלנו להציע ביננו לבין עצמנו רעיונות לכל מה שניתן להכין מהשאריות שיש לנו.

וכך נוסף המדור החדש שלנו, "רעבים למשהו טעים", שהוא לא מדור של איש מקצוע או בשלנית מדופלמת – אלא מדור שלכולנו בשבילנו. המטרה היא לשתף מתכונים שאנחנו חברי הצוות בפורטל אוהבים ורוצים לשתף, וגם אתם אנשי קרית טבעון והסביבה רוצים לשתף.

אנחנו נשמח מאוד שאלו יהיו מתכונים שווים לכל נפש. זאת אומרת תשתדלו שהחומרים יהיו כאלו שלא צריך להזמין במיוחד או יקרים במיוחד, ולגבי תהליך ההכנה, אז אין בעיה שיהיו מתכונים יותר מורכבים, רק ציינו זאת, כדי שמי יחליט לנסות, יהיה מוכן לכך. שיהיה לכולנו בתיאבון!.

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת
טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת:
צימצ'ורי:
נסו לשניה להיזכר בפעם האחרונה שאכלתם במסעדת בשרים טובה. אתם יודעים מה אפילו מסעדת בשרים לא- ממש- טובה,  ליד הבשר מגישים או לפחות מציעים צ'ימיצ'ורי, ומי שהיה אמיץ מספיק לשים קצת מהמטבל הלא מאוד מטבלי הזה על הסטייק כבר לא יכול לחזור אחורה.

היוש:) נעים מאוד
היוש:) נעים מאוד


מוזמנות ומוזמנים להכיר את המדור החדש של בתיוש, שפית מולקולרית ומעבירה סדנאות בישול בהזמנה.
העסק נקרא "בתיוש" והמדור יעסוק בטיפים, סיפורים מענינים מעולם המטבחים, האנשים ובעיקר האוכל. אפשר וכדאי לפנות אלי לכל דבר וענין. 

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל