המתכון הראשון כפי שכבר הבנתם בעצמכם, הוא אולי קצת בנאלי, אבל מה לעשות - טעים בטירוף! אי אפשר להפסיק לקחת עוד כפית ועוד כפית.... וחוצמזה, אנחנו כאן במדור החדש ממש רוצים להישאר בתחום של מתכונים פשוטים ויחסית קלים להכנה. יש ברשת עוד לא מעט בלוגים למתכונים מתוחכמים יותר או פחות, אבל כאן אלו יהיו מתכונים שלנו ובשבילנו. מה יותר טוב מזה?
ומכיוון ששבועות בפתח, ואך טבעי שנציג לכם עוגת גבינה, שהיא בעצם יותר קינוח. זאת עוגה כל כך פשוטה להכנה, שזו די מביך. באמת, כל אחד עם מיקסר סביר יוציא מתחת ידיו את העוגה המושלמת הזאת!
כלים נדרשים:
מיקסר שמקציף
תבנית עגולה 24 ס"מ
או
שתי תבניות אינגליש קייק
מרית
מערוך או פטיש שניצלים (במידה וקניתן ביסקוויטים שלמים
החומרים לתחתית:
300 ג’ ביסקוויטים מסוג "פתי בר” מפוררים – שרוול אחד של ביסקוויטים, אפשר גם לקנות פירורי ביסקוויטים מוכנים.
150 ג’ חמאה מומסת
החומרים לקרם הגבינה:
2 חבילות שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
1/2 כוס (120 ג’) חלב
5 כפות סוכר לבן או אבקת סוכר
קליפת לימון מגורדת, מלימון אחד , רק את החלק החיצוני הצהוב, לאחר ששוטפים היטב את הלימון.
חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 ג’ גבינה לבנה רכה, אפשר גם גבינת שמנת, אבל גבינה 9% תספיק בהחלט.
הכנה:
אפשר להשתמש בתבנית עגולה 24 ס"מ, או בשתי תבניות אינגליש קייק.
ממיסים את החמאה במיקרו או על הגז, ומערבבים לתוך קערה עם פירורי הביסקוויטים. מהדקים היטב בתחתית התבנית. הפעם שברנו את הביסקוויטים לחתיכות ושמנו בתוך מגבת נקייה שעליה דפקנו עם המערוך. יצאה תערובת לא אחידה של ביסקוויטים מפוררים, ויותר מעניינת לטעמנו. אבל, לשיקולכם. משאירים בצד כרבע מהתערובת, לקישוט מעל תערובת הגבינה.
מקציפים חבילה אחת של שמנת מתוקה עם 5 כפות סוכר לבן, ומעבירים לקערה גדולה. לא שוטפים את המיקסר, ומעבירים לתוכו חלב, סוכר, קליפת לימון ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים כמה דקות בודדות עד לקבלת קרם וניל יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בלי המיקסר, בתנועות קיפול. מקפלים לתוך התערובת את הקצפת, ומערבבים הכול בעדינות.
שופכים לתבנית האחת או לשתי התבניות באופן שווה.
מפזרים מעל פירורים גסים של ביסקוויטים ומכניסים למקרר ל- 6 שעות לפחות לפני ההגשה.
אחרי כפית אחת, לא תפסיקו להמשיך ליישר.... שבועות שמח!
לשליחת מתכונים מומלצים עם הסיפור מאחורי המתכון,