google-site-verification: googleefdb8f90fe6aa2a9.html

פוקאצ'ה הכי פשוטה בעולם

המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'?
טוב ששאלתם.

העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.
אין כאן לישה, אין כאן התעסקות ואין כמעט כלים שצריך לרחוץ.
את המיקסר תשאירו בארון.

מה צריך?
קערה גדולה יחסית, כף כלשהי, ו...זהו.
וכדאי גם ניילון נצמד, כי זה הכי נוח. אבל אם תעדיפו מגבת מטבח, זה גם יעבוד.

החומרים שתצטרכו:
3/4 ק"ג קמח – עדיף קמח לחם, אבל גם סתם קמח יעבוד.
אתם יכולים לשדרג עם חצי מהכמות תהיה עם קמח כוסמין, אבל הפוקאצ'ה תצא קצת פחות קלילה
כף אחת שמרים, אנחנו שמנו שמרים יבשים
כף סוכר או דבש. גם סילאן יעבוד
כפית מלח
בערך 3/4 ליטר מים חמימים
שמן זית, לשימון הקערה


ולעבודה:

שימו את הקמח, לאחר שהעברתם אותו במסננת, כדי שיהיה אוורירי, בקערה.
תיצרו גומה קטנה במרכז והוסיפו את הסוכר או התחליפים בגומה.
התחילו לשפוך את המים לאט ולערבב את הכול עם הכף.

לאחר שחלק גדול כבר מעורבב, הוסיפו את המלח.
הבצק צריך להיות די נוזלי, ולא כזה שניתן ללוש בידיים.
תמשיכו לערבב עד שכל הקמח נטמע והוא רטוב.

שוב, זה בצק די נוזלי, לא מיימי, אבל גם לא כזה שניתן ללוש.
כל זה צריך לקחת לכם מקסימום 10 דקות.
הוסיפו מעט שמן זית, ותשמנו מסביב בתוך הקערה מעט.

זהו,
תכסו בניילון (עדיף) או במגבת, והכניסו למקרר למשך הלילה, או לכל היום, לפחות לשמונה שעות.
כאשר אתם מוציאים את הבצק מהמקרר, תכינו תבנית משומנת טוב טוב בשמן זית.
תשפכו את הבצק לתוכה ובעזרת ידיים משומנות, תפזרו את הבצק באופן הכי שווה שתצליחו על כל התבנית. אפשר לפזר למעלה מעט רוזמרין יבש או טרי, או גם סתם קצת פלפל שחור גרוס, אבל ממש לא חובה.
תאפו את הפוקאצ'ה עד להזהבה בחום של 180 מעלות. כמה זמן? בדרך כלל סביב 20 דקות, אבל כל תנור מתנהג קצת אחרת.

אל תאפו יותר מידי!
להוציא ולאכול מייד, כי פשוט הריח יטריף אתכם ואת כל הסביבה.
בשבוע הבא נביא לכם כמה רעיונות לממרחים עבור פוקאצ'ות ובכלל.
אז אם בא לכם להתאפק, כדאי..


מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!
גרנולה ישראלית מתאימה לתזונת פלאו!

גרנולה בריאה ופלאו – מתכון קל ופשוט! גרנולה טעימה ומזינה שמכינים בבית עם שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים, שקדים, סילאן ושמן זית. מערבבים את כל הרכיבים, אופים ב150 מעלות למשך 20-30 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות, ומצננים לחלוטין. שומרים בצנצנת אטומה ונהנים עם יוגורט, חלב או כנשנוש בריא. 😋

סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי
סלט קפרזה מתכון עם קיק ישראלי

בקיצור, אין דבר יותר מרענן מסלט קפרזה קלאסי , אבל למה לא להוסיף לו נגיעה ישראלית? במתכון הזה, נשלב את הטעמים האיטלקיים עם חומרי גלם מקומיים שישדרגו את המנה הפשוטה והאדירה הזו.

שוקו פריזאי לחורף הישראלי!
שוקו פריזאי לחורף הישראלי!

אין כמו שוקו חם בימים הקרים, במיוחד כשמדובר במשקה שמזכיר את האווירה הקסומה של פריז. בירת האור, עם הרחובות המוארים ובתי הקפה המיוחדים, הפכה למקום בו השוקו החם הוא לא רק משקה, אלא חלק מהחוויה. במאמר הזה נשתף אתכם במתכון לשוקו חם מושלם, שיחמם את הלב ויתאים במיוחד לערב חורפי רגוע בבית.

רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!
רוטב אלפרדו, היסטוריה ומתכון מרכיבים שיש לכם כבר בבית!

אחרי יום עבודה ארוך, הגיע הזמן להשקיע בזוגיות שלכם. עם בקבוק יין לבן ונר ריחני, תוכלו להפוך ערב שגרתי לחוויה מיוחדת עם מתכון לפסטה זוגית ברוטב אלפרדו.

איך לשלב בין הקבוע למשתנה
איך לשלב בין הקבוע למשתנה

 

אז מתכון חדש, שהוא בעצם יותר רעיון מאשר מתכון.

אם כבר טרחתם להכין סלט, ואתם (בדיוק כמונו, ובעצם כמו כולם) תמיד שמים בקערה, עגבניות ומלפפונים, ולפעמים אולי גם קצת חסה, אז הינה רעיון פשוט בשבילכם.

 

משהו לילדים, אבל לא רק!
משהו לילדים, אבל לא רק!

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

מהיר, זול ומשביע
מהיר, זול ומשביע

הרי זה הרעיון כולו. לא רוצים להשתגע בחום הזה, אבל עדיין יש ילדים רעבים, או כמו אצלנו אנשי הצוות של פורטל טבעון, וחייבים משהו לאכול.

עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת
עוגת גבינה נ-ה-ד-ר-ת

אז צוות הפורטל היה רעב ערב אחד – לא, זו לא התחלה של בדיחה, הצוות באמת היה רעב! ואז התחלנו להציע ביננו לבין עצמנו רעיונות לכל מה שניתן להכין מהשאריות שיש לנו.

וכך נוסף המדור החדש שלנו, "רעבים למשהו טעים", שהוא לא מדור של איש מקצוע או בשלנית מדופלמת – אלא מדור שלכולנו בשבילנו. המטרה היא לשתף מתכונים שאנחנו חברי הצוות בפורטל אוהבים ורוצים לשתף, וגם אתם אנשי קרית טבעון והסביבה רוצים לשתף.

אנחנו נשמח מאוד שאלו יהיו מתכונים שווים לכל נפש. זאת אומרת תשתדלו שהחומרים יהיו כאלו שלא צריך להזמין במיוחד או יקרים במיוחד, ולגבי תהליך ההכנה, אז אין בעיה שיהיו מתכונים יותר מורכבים, רק ציינו זאת, כדי שמי יחליט לנסות, יהיה מוכן לכך. שיהיה לכולנו בתיאבון!.

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת
טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת

טיפ מטורף למנת סטייק מושלמת:
צימצ'ורי:
נסו לשניה להיזכר בפעם האחרונה שאכלתם במסעדת בשרים טובה. אתם יודעים מה אפילו מסעדת בשרים לא- ממש- טובה,  ליד הבשר מגישים או לפחות מציעים צ'ימיצ'ורי, ומי שהיה אמיץ מספיק לשים קצת מהמטבל הלא מאוד מטבלי הזה על הסטייק כבר לא יכול לחזור אחורה.

היוש:) נעים מאוד
היוש:) נעים מאוד


מוזמנות ומוזמנים להכיר את המדור החדש של בתיוש, שפית מולקולרית ומעבירה סדנאות בישול בהזמנה.
העסק נקרא "בתיוש" והמדור יעסוק בטיפים, סיפורים מענינים מעולם המטבחים, האנשים ובעיקר האוכל. אפשר וכדאי לפנות אלי לכל דבר וענין. 

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל