המתכון הזה הוא מתכון של כמה דקות, אז איפה הקאצ'?
טוב ששאלתם.
העניין הוא שהשיטה היא מעט עבודה שלנו, אבל הזמן עובד בשבילנו.
אין כאן לישה, אין כאן התעסקות ואין כמעט כלים שצריך לרחוץ.
את המיקסר תשאירו בארון.
מה צריך?
קערה גדולה יחסית, כף כלשהי, ו...זהו.
וכדאי גם ניילון נצמד, כי זה הכי נוח. אבל אם תעדיפו מגבת מטבח, זה גם יעבוד.
החומרים שתצטרכו:
3/4 ק"ג קמח – עדיף קמח לחם, אבל גם סתם קמח יעבוד.
אתם יכולים לשדרג עם חצי מהכמות תהיה עם קמח כוסמין, אבל הפוקאצ'ה תצא קצת פחות קלילה
כף אחת שמרים, אנחנו שמנו שמרים יבשים
כף סוכר או דבש. גם סילאן יעבוד
כפית מלח
בערך 3/4 ליטר מים חמימים
שמן זית, לשימון הקערה
ולעבודה:
שימו את הקמח, לאחר שהעברתם אותו במסננת, כדי שיהיה אוורירי, בקערה.
תיצרו גומה קטנה במרכז והוסיפו את הסוכר או התחליפים בגומה.
התחילו לשפוך את המים לאט ולערבב את הכול עם הכף.
לאחר שחלק גדול כבר מעורבב, הוסיפו את המלח.
הבצק צריך להיות די נוזלי, ולא כזה שניתן ללוש בידיים.
תמשיכו לערבב עד שכל הקמח נטמע והוא רטוב.
שוב, זה בצק די נוזלי, לא מיימי, אבל גם לא כזה שניתן ללוש.
כל זה צריך לקחת לכם מקסימום 10 דקות.
הוסיפו מעט שמן זית, ותשמנו מסביב בתוך הקערה מעט.
זהו,
תכסו בניילון (עדיף) או במגבת, והכניסו למקרר למשך הלילה, או לכל היום, לפחות לשמונה שעות.
כאשר אתם מוציאים את הבצק מהמקרר, תכינו תבנית משומנת טוב טוב בשמן זית.
תשפכו את הבצק לתוכה ובעזרת ידיים משומנות, תפזרו את הבצק באופן הכי שווה שתצליחו על כל התבנית. אפשר לפזר למעלה מעט רוזמרין יבש או טרי, או גם סתם קצת פלפל שחור גרוס, אבל ממש לא חובה.
תאפו את הפוקאצ'ה עד להזהבה בחום של 180 מעלות. כמה זמן? בדרך כלל סביב 20 דקות, אבל כל תנור מתנהג קצת אחרת.
אל תאפו יותר מידי!
להוציא ולאכול מייד, כי פשוט הריח יטריף אתכם ואת כל הסביבה.
בשבוע הבא נביא לכם כמה רעיונות לממרחים עבור פוקאצ'ות ובכלל.
אז אם בא לכם להתאפק, כדאי..