google-site-verification: googleefdb8f90fe6aa2a9.html

ריצ'ר - מבוסס על הדמות של ג'ק ריצ'ר מהספרים של לי צ'יילד

הסדרה של ריצ'ר מורכבת נכון לכתיבת שורות אלו משתי עונות, ועומדת לקראת העונה השלישית, וסדרת ספין אוף. סיפור העלילה עוקב אחרי דמותו של ג'ק ריצ'ר, אדם חכם וחזק מאוד, ששירת ביחידה צבאית מיוחדת לפענוח פשעים, ושהיה המפקד של היחידה הזו. כשהוא משתחרר מהצבא וחי על הפנסיה הבצאית הוא בוחר באורח חיים נוודי ומסתובב לו ברחבי ארצות הברית מצויד במברשת שיניים בלבד.
בכל מקום שאליו הוא מגיע הוא נתקל בבעיות ומנסה לעזור לרשויות - או לפרטיים - לפתור את הבעיות האלו, וזה גורר אותו למאבקים פיזיים ומנטליים אל מול כל הקשיים שנערמים עליו לאורך הדרך.
בזמנו לקחו את השחקן טום קרוז המצוין לגלם את דמותו של ריצ'ר בשני סרטים שהיו טובים ומהנים, אבל הוא לא באמת הצליח להכנס לנעליו של ריצ'ר הענקיות (תרתי משמע) ולסדרה בחרו בשחקן אלן ריצ'סון האדיר ביותר וזה ליהוק מושלם!!!

הפרקים מלאים באקשן למבוגרים בלבד, בפענוח פשע, לפעמים באכזריות נדרשת, אבל במיוחד בדמות ענקית של ריצ'ר שמשתמש ביכולותיו בשביל לגלות את האמת מאחורי הדברים.

מסר:
מעבר למקום של חיפוש אחרי האמת ויציאה כנגד עוולות שריצ'ר נחשף אליהם, ומעבר לחוויית הנוודות המעניינת שמופיעה ברעיון הסדרה, יש בריצ'ר משהו מאוד אנושי, חם, מרגש, ואותנטי ואני חושב שזה המסר העיקרי של הדברים שאדם צריך להיות אותנטי ונאמן לעצמו.

בכובע של כלכלת המשפחה זו הייתה חוויה מיוחדת ומרעננת לראות איך החיים יכולים להוביל את האדם לכל מיני דברים ואיך הוא בוחר בדרך האישית שלו להתמודד. ואני חושב שכך ראוי לעשות גם בכלכלת המשפחה, לדעת לאן אתה הולך ותמיד לבחור את הדרך שלך.

 

קוראים לי נתנאל בורשטין, אני מאמן כלכלת משפחה ואני מוביל משפחות ויחידים להתנהלות כלכלית.
מוזמנים לעקוב אחרי ברשתות החברתיות לטיפים ורעיונות מכלכלת המשפחה:
מוזמנים גם להשאיר פניות בוואטסאפ - 0505763644 או באתר שלי סדר בכיס

 

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

אלמנטלי
אלמנטלי

אני אוהב לצפות בסרטים מצוירים, אני זוכר בתור ילד צעיר להורים שלי הייתה מגירה מלאה בסרטי וידאו של דיסני ועוד כל מיני, והיינו צופים מלא בוידאו בסרטים והיינו לומדים את השירים בעל פה וזה נשאר לנו בתור נוסטלגיה נפלאה עד היום.


אהבה, מוות ורובוטים
אהבה, מוות ורובוטים

בשנת 2019 יצאה לאור סדרת טלוויזיה בחברת נטפליקס שמביאה סיפורים קצרים בנושא של אהבה, מוות ורובוטים.
הסדרה היא אנתולוגיה - אוסף סיפורים קצרים, שאינם מחוברים אחד לשני לא בסיפור, לא בסגנון, לא בכותבים, לא בביצוע, ואפילו לא באורך 


איפה אנה פרנק
איפה אנה פרנק

כל שנה אני בוחר לעצמי סרט או ספר לכבוד יום השואה הקדוש הזה ולכבוד זכרון השואה, ובכל שנה אני מחפש לשמוע עוד סיפור, לראות עוד חוויות אישיות של יהודים ו.או של אנשים מתקופת השואה.

הסיפורים האלו נותנים לנו כוח היום, לראות את השואה והזוועות שהיו בה בעין אישית והם מחברים אותנו אל העבר שלנו כעם יהודי ואל ההיסטוריה שלנו במשקפיים אישיות. בכל סיפור שאני מוסיף אני מרגיש שאני מוסיף חלק קטן לזכרון הקולקטיבי שלנו וזה נותן לי תחושה של שייכות לעם הנפלא שלנו.

אסופת הסיפורים היה יהיה - שנתון לספרות ספקולטיבית
אסופת הסיפורים היה יהיה - שנתון לספרות ספקולטיבית

לפני כמה שנים הגיע לידי השמועה שהאגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטזיה מוציאה לאור בהוצאה עצמית שנתון (החל משנת 2009) שבו נאגדים בכריכה אחת, סיפורים מטובי הסופרים הישראליים של תחום המדע הבדיוני והפנטזיה וכל אחד מהם כותב סיפור קצר מושלם.
מטרת האנתולוגיה הזו היא מעבר לפרסום הז'אנר הנישתי הזה בארץ הקודש, היא לפרסם ספרות ישראלית ספקולטיבית שתתן לקוראים מבט חטוף אל תוך עולמות פנטזיה אחרים.

וילהלם טל
וילהלם טל

את הסיפור של וילהלם טל ראיתי בתור נער בסדרה מופלאה שנקראה חץ וקשת, ואני ממש זוכר שזה היה מוצג בתקופת הקיץ וכל יום שידרו פרק, וממש עקבתי אחריה בדריכות וזה היה פשוט מדהים. 

מואנה 2
מואנה 2

אני אוהב לצפות בסרטים של דיסני, אהבתי לצפות בהם בתור ילד וגם היום בתור מבוגר זו חוויה מרגשת ומהנה (בעיקר לטובים שבהם כמובן). מידי פעם אני מתיישב לצפות בסרט דיסני לבד, בלי הילדים, בלילה, כשזה הזמן שלי בשקט ובוחר לצפות לי בנחת ולבד בסרט של דיסני כדי שאוכל להיות חופשי כי אני לבד ולא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד אחר שצופה איתי (כי אני לבד, כבר אמרתי, לא?)


גביש הנשמות - ספר פנטזיה מאת אילן גוייכמן
גביש הנשמות - ספר פנטזיה מאת אילן גוייכמן

אני אוהב לקרוא ספרי פנטזיה ומד"ב, אלו שני הז'אנרים המועדפים עליי כבר הרבה מאוד שנים. אני זוכר כשהייתי ילד צעיר ההורים שלי נתנו לי לקרוא את סדרת נרניה, וקצת אחרי גם את ההוביט הלבן בתרגום של עמנואל לוטם, ובגיל בר מצווה נתנו לי לקרוא את שר הטבעות, ובעצם שני אלו היו מה שהכניס אותי לעולמות הפנטזיה.

Back in Action - בחזרה לאקשן
Back in Action - בחזרה לאקשן

כמעט כל ערב שאני צופה במשהו, זה מעין בריחה מהמציאות בשבילי וגם כי אני אוהב סיפורים. אבל אני בוחר את הסרטים שלי בקפידה ומחפש בעיקר דברים שיגרמו לי הנאה של סרטי פעולה, מתח של סרטי הרפתקאות ועדיף גם שיהיה קצת פן היסטורי או רומנטי או קומי או סוכניות ביון או פנטזיה מדע בדיוני. 


בחזרה לעתיד
בחזרה לעתיד

טרילוגיית הסרטים של בחזרה לעתיד הנפלאה מספרת סיפור רב תקופתי שמסופר מנקודת מבט של הווה שמתרחש בשנת 1985 ועם קפיצות קדימה ואחורה בזמן. קדימה לשנת 2015 שכמובן הדברים מהסרט שדמיינו אותם לא התרחשו בכלל, ואחורה בזמן לשתי נקודות, לשנת 1955, ולשנת 1885.

גלדיאטור
גלדיאטור

בקיץ שנת 2000 יצא הסרט גלדיאטור בארצנו הקטנטונת. אני זוכר שהלכתי באותו הבוקר לים עם חברים, ובצהרים לפני שנהיה חם מידי יצאתי חזרה לכיוון הבית. בדרך הבנתי שפספסתי ...

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל