מהם היתרונות הבריאותיים של האבטיח?
חושבים שאבטיח הוא
רק פרי מתוק ומלא במים ללא כל יתרון בריאותי? פה אתם טועים: שילוב בין ויטמינים,
חומצות אמינו ונוגדי חמצון הופך את האבטיח לאחד הפירות הכי יעילים שתוכלו למצוא.
הנה כל הסיבות להכניס אותו למקרר – ולא רק בקיץ
אבטיח עסיסי הוא
בין הפירות שהכי מזוהים עם הקיץ הישראלי. כולנו רגילים לאכול את האבטיח כקינוח
מתוק לאחר ארוחה גדולה או בבילוי על חוף הים, אבל מתברר שמתחת לפני השטח הוא מסתיר
עוד שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים.
האבטיח הוא בראש
ובראשונה פרי עם כמויות גדולות של מים ונוזלים. על אף טעמו המתוק, הוא מכיל רק 30
קלוריות למאה גרם ותכולת המים שבו לא באה על חשבון רכיבים תזונתיים שתורמים למצבי
בריאות מגוונים. במדינה עם אקלים ים תיכוני כמו ישראל האבטיח זמין עבורנו כמעט לכל
אורך השנה, אז הגיע הזמן להכיר את התועלת האמיתית שלו.
כך נלחם אבטיח
בסוגים שונים של סרטן
קודם כל, אבטיח הוא מקור עשיר של
ליקופן פיטוכימי וחומצת אמינו. זה אומר שהוא מסייע למנוע סרטן ויש לו פוטנציאל
גבוה להילחם בהיווצרות חיידקים חופשיים. צריכת ליקופן כמו זה שיש בתוך אבטיח מזוהה
על ידי המדע כדרך טבעית למנוע את סרטן השד, הריאות, הגרון, הערמונית, שלפוחית
השתן, השחלות, הלבלב והמעי הגס. ליקופן מסייע בשמירה מפני נזקי השמש, מאט תהליכי
הזדקנות ושומר על בלוטת הערמונית.
אם זה לא מספיק,
התכונות נוגדי החמצון של האבטיח ותמצית ההליקופן בו יכולים להפחית את הלחץ החמצוני
ואת רמות הגלוקוז בדם. מהבחינה הזו אבטיחים מספקים הגנה מפני מחלות לב לחולים עם
היפרגליקמיה או רמות גבוהות של סוכר בדם, והוא גם נחשב פרי שעוזר לשמור על בריאות
לב משופרת.
איפה אפשר לראות את
התועלת של האבטיח?
לא חייבים להיות
רופאים כדי לראות את הסגולות הבריאותיות של אבטיח. מלבד העובדה שהוא מחזק את
המערכת החיסונית ושתי כוסות אבטיח מספקות כ-30% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C, הוא בריא לעור ולשיער.
ויטמין C מייצר
קולגן שמחזק את שורשי השערות שלכם וויטמין A שומר על עור גמיש על ידי מניעת יובש.
גברים ונשים בטווח
רחב של גילאים מעידים על הקלה על שרירים כואבים בזכות הציטרולין שנמצא בתוך אבטיח.
הציטרולין פועל כך שהוא מרגיע את כלי הדם ומיצי אבטיח עשויים להפחית כאבי שרירים
ולהאיץ קצב החלמה של ספורטאים. בנוסף, ציטרולין ידוע כאמצעי לשיפור זרימת הדם אל
הלב ונמצא יעיל בטיפול במקרים של תפקוד לקוי של זקפה.
לסיכום, אבטיח הוא
בין הפירות הבודדים שמצליח לשלב בצורה מושלמת בין טעם עסיסי ומתוק לבין תועלת
בריאותית. זו סיבה מעולה להכניס את האבטיח למקרר ולצרוך אותו באופן מבוקר.