כך משיגים את אישור משרד הבריאות למכירת מזון
כל אדם הפותח עסק מזון, בין אם הוא מייצר במקום את המזון ובין אם זהו
ייבוא וממכר של מזון קיים – חייב באישור משרד הבריאות למכירת מזון. הנהלים תקפים
החל ממסעדות בקניונים ובחוצות העיר ועד לבתי קפה אנונימיים. כאן תוכלו לקבל את כל
המידע עד להמצאת אישור בר קיימא ממשרד הבריאות למכירת מזון.
חשוב להבין שדבר ראשון הכי קריטי הוא לפתוח
תיק עוסק ולהתחיל תהליכים, לאחר מכן לעשות הכל כשורה ולהשיג את האישורים הרלוונטיים
למשרד הבריאות, זה לא פשוט אך ממש כמו כל דבר בחיים קידום העסק כרוך בעבודה קשה.
פנייה לאתר
משרד הבריאות
הצעד הראשון מתחיל באתר משרד הבריאות באינטרנט. באתר זה יש לגשת לחלק
העליון של המסך – לכפתור "נושאים", ולבחור ב- "בריאות
הסביבה". יש ללחוץ על "בריאות הסביבה". בצד ימין של המסך יש לבחור
בכפתור "עסקי מזון" וללחוץ עליו.
עסקי מזון
באתר משרד הבריאות
במסך "עסקי מזון" מוסברת פעילות המחלקה, הסיבה לקיומה,
והקשר בין המחלקה לרשות המקומית בה פועל עסק המזון שלכם. לעל לפסקה "קישורים
רלוונטיים" ישנו קישור "המחלקה לבריאות הסביבה בלשכת הבריאות". יש
ללחוץ על הקישור הזה. תופיע טבלה של כל לשכות בריאות הסביבה בארץ. יש לבחור את זו
הרלוונטית לכם, ליצור אתה קשר, לדווח לה על מהות העסק ולפעול על פי הנחיותיה לקבלת
אישור משרד הבריאות למכירת מזון.
לייעוץ ופרטים נוספים לגבי אישור משרד הבריאות למכירת מזון
אופן
ההתקשרות עם לשכות בריאות הסביבה
לרוב, יהיה זה קשר טלפוני או קבלת קהל פרונטלית. במעט לשכות כמו תל
אביב, נצרת עילית, אשקלון ובאר שבע ניתן להתקשר עם הפקידים באמצעות המייל. במסגרת
ההתקשרות – דווחו מה העסק בדיוק עושה: אלו סוגי מזון הוא מוכר – חלבי, בשרי או
טבעוני. האם בית העסק מייצר את המזון או מייבא אותו? כיצד מתבצעת מכירת המזון:
בשירות מלצרים? דרך הדוכן? גם וגם? יש למסור את כל פריטי המידע ללשכת בריאות
הסביבה שלכם.
ההמלצה:
להתחיל בפנייה ללשכת בריאות הסביבה בטרם פתיחת העסק
פתיחת עסק, מי כמוכם יודע, היא הוצאת יקרה, ובמיוחד בתחום המזון בו
משלמים, בנוסף לנדל"ן, גם על חומרי גלם, ומוצרים נלווים כמו אישור השמעת
מוזיקה בחוצות וכד'. בטרם תיכנסו למחויבויות הללו, שתפו את לשכת בריאות הסביבה
שלכם בתכנון העסקי המדויק שברצונכם לקיים על מנת שתהיה תשובה מהלשכה האם העסק בכלל
בר-אישור.