תקנות רישוי עסקים לאולמות אירועים

כל אולם אירועים חייב ברישיון עסק , ומאחר שמדובר במקום שגם מוגש בו מזון, גם מארח מספר רב של אנשים וגם עלול להוות מטרד לסביבה, הרי שהדרך אל הרישיון עלולה להיות מורכבת ורצופת מהמורות - כך שמומלץ להיעזר באנשי מקצוע מנוסים בתחום של רישוי עסקים ובפרט כאלה בעלי בקיאות ספציפית בכל הנוגע לאולמות אירועים.


התקנות העיקריות הנוגעות לאולמות אירועים מבחינת חוק רישוי עסקים מתחלקות ל- 3 קטגוריות: בטיחות, אי הפרעה לסביבה ובריאות. בנוסף חשוב לציין כי אחד המכשולים העיקריים בדרך לרישיון עסק הוא מיקום אולם אירועים באתר שאינו מיועד מבחינת תוכנית בניין עיר למטרה זו (אלא למשל על אדמה שנועדה לחקלאות).


בטיחות


הן משטרת ישראל והן הרשות הארצית לכבאות והצלה בוחנות כל בקשה של רישיון עסק של אולם אירועים, מההיבט הבטיחותי כמובן, וחשוב מאוד שהתוכניות יעמדו בכל הדרישות שלהן, גם כדי לקבל את הרישיון וגם כדי להפעיל את האולם בראש שקט מתוך ידיעה שהאורחים מוגנים ובטוחים.


בין הדרישות: שמירת דלתות האולם לא נעולות בכל זמן שיש בו מבקרים (ניתן לסגור אותן באמצעות "מנעולי בהלה", כלומר כאלה שניתן לפתוח אותם על ידי דחיפה מבפנים), איסור מוחלט על ירי זיקוקים, הפרדה בין מטבחים (וכן מחסנים 99 מ"ר ומעלה) לבין חלקי האולם האחרים, יצירת דרכי מילוט, מערכת כיבוי אוטומטית בחדרי חשמל ולוחות חשמל, מערכת אוטוטמטית לגילוי אש וכיבויה ועוד.


פירוט מלא בהתאם לגודל האולם ופרמטרים נוספים ניתן לקבל מהרשות הארצית לכבאות והצלה וממשטרת ישראל.


אי הפרעה לסביבה


בכל אולם אירועים חובה להתקין מד רעש, וזאת על מנת לוודא שהאולם לא יהווה מטרד לסביבה.


מד הרעש צריך להיות מותקן במרחק של עד 3 מ' ממרכז רחבת הריקודים וכמובן שהמיקרופון חייב להיות גלוי לגמרי. בנוסף צריכה המערכת לכלול נורית המתריעה על עוצמת רעש שחורגת מהמותר ומאפשרת למי שאחראי על הווליום למתן אותו, ומפסיק זרם - שבמידה והמוזיקה ממשיכה להיות רועשת גם אחרי ההתרעה הנ"ל גורם לניתוק זרם החשמל לפרק זמן של חצי דקה.


בקשה לרישיון עסק עבור אולם אירועים חייבת את אישור המשרד להגנת הסביבה, ועל כן יש להגיש במסגרתה תשריט של האולם כולל ציון מדויק של מיקומם של הרמקולים ושל המיקרופון המודד את הרעש.


בריאות


בנוסף לרישיון עסק, חייב אולם אירועים גם ברישיון יצרן (שלמעשה מהווה תנאי הכרחי לקבלת רישיון עסק). רישיון יצרן מצריך קבלת אישור ממחלקת בריאות הסביבה וכן ממחלקת שירות המזון (שתי מחלקות של משרד הבריאות), וזאת לאחר שהן בחנו בקפידה את מבנה המטבח באולם, את רשימת הספקים שמספקים מזון לאולם, את האופן בו מאוחסנים חומרי גלם וכן מזון מוכן, את האמצעים שננקטים כדי לשמור על היגיינה, את הציוד הנמצא במטבח, את תהליכי ייצור האוכל ועוד.


מדובר בהליך מורכב, ומומלץ להיעזר בחברה המתמחה ברישוי עסקים ובפרט בכל הנוגע לרישיון יצרן.

מודעות אחרונות שפורסמו באתר

חזון של אהבה

סדנה בת 3 שעות עבור נשים שמעוניינות להעצים או ליצור אהבה בחייהן. מתאים לנשים שרוצות זוגיות ולנשים שנמצאות בתוך זוגיות

נילי קרן השקעות נדל"ן

חפשו את הכתבה השלישית בסדרה

סדנה - לרתום את תת המודע שיגשים עבורך חלומות

סדנה חווייתית בה תלמדי איך לצאת מתקיעויות ולגייס את תת המודע שיעזור לך להגשים חלומות

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל