חדש בפורטל - כל היוזמות והעמותות החברתיות בטבעון

קהילה יקרה, במדור חדש זה, נציג את העשייה הברוכה והטובה בקריית טבעון. המאמר הראשון, משתף בעשייה של 'מעגלים בקהילה'. קצת אור ואהבה לא יזיק לנו. תודה לכל המתנדבים והעוסקים בטוב למען האחר. 

מעגלים בקהילה הינו פרויקט חברתי קהילתי של קריית טבעון שהחל את פעילותו בסוף שנת 2021
 
שמי אלי רון כהן ואני מרכז את פעילות  'מעגלים בקהילה'.  בן 71, ב 17 השנים האחרונות הייתי עצמאי בתחום של אימון אישי ועסקי (כמהנדס תעשיה וניהול בקריירה הקודמת שלי). ליוויתי בעבר אנשים במסגרת פרויקטים חברתיים במגדל העמק וביוקנעם וראיתי ברכה בעמלי.   בדצמבר 2021 התנדבתי לקורס הראשון של מעגלים בקהילה מתוך כוונה להיות פעיל בקהילה שמדברת אחווה. מעגלים בקהילה חיבר ומחבר אותי לאנשים בטבעון,  אני פוגש אנשים נפלאים, יוזמות מבורכות למען הקהילה שלא הכרתי קודם לכן. אני מרגיש היום חלק מהקהילה וזה ממלא אותי בסיפוק.

החזון - מעגלים בקהילה- מעגלים של חסד ועשיית טוב

במעגלים בקהילה כולנו מרגישים שייכות לקהילה העומדת לצידנו ברגעי שמחה בזמנים של צער בעת שאנחנו נפעל ונתרום ובעת שנקלע לקושי ונזדקק לעזרה מתוך אמונה בערבות ההדדית.
כולנו שותפים ושותפות במארג חברתי תומך ונתמך במילוי הצרכים של חברי וחברות הקהילה  
מרחב שבו מתקיים שיתוף פעולה מפרה בין ארגונים חברתיים עסקיים וחינוכיים הרשות ואנשי המקום המהווה תשתית למארג חברתי תומך פעיל ויוזם.
האחווה מהווה מצפן ואבן בוחן בתשתית היחסים של האנשים ובהתנהלות הארגונים מתוך האמונה בתיקון עולם וצמיחה אישית מעגלים בקהילה שואפת לגדול ולהתפתח.
"אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ יַעְזֹרוּ וּלְאָחִיו יֹאמַר חֲזָק"

היסטוריה

ערך מרכזי של הפרויקט הוא שותפות בין ארגונים לטובת הקהילה. לשם כך התכנסו הארגונים ובנו את החזון ותפיסת ההפעלה של הפרויקט בשותפות מלאה.  הארגונים השותפים הם – חברותא (שכוללת את הסופרמרקט החברתי, פעמונים בקהילה ובית התבשיל), עמותת מעומק הלב, שלהבת, הרשת הקהילתית (רשת המתנסים)  והמחלקה לשירותים חברתיים במועצה (מח' הרווחה), הכשרת המתנדבים הראשונה התקיימה בתחילת 2022.   קדם לכך תהליך מסודר שנמשך שנה  של חשיבה משותפת וכתיבת החזון ע"י נציגים של הארגונים. עד כה התקיימו 5 הכשרות למתנדבים  

פעילות
 
קרוב ל 50 מתנדבים פעילים (הנקראים ידידים מלווים) שהוכשרו  ב 5 הכשרות. הידידים המלווים מלווים אנשים מהקהילה אחת לשבוע בצורה של שיחות או כל פעילות משותפת אחרת. המתנדבים נהנים מערבי העשרה  ומפגשי מתנדבים. כל מתנדב מצוות לחונך.ת מקצועי.ת שהם הכתובת  למתנדב לכל שיתוף והתייעצות. לפרויקט הנהלה שמתכנסת אחת לחודש לקידום מטרות הפרויקט בשטח וועד מנהל שמתכנס פעמיים בשנה.   הפרויקט מהווה בין היתר פלטפורמה והזדמנות להשתייכות  והיכרות עם המקום (אנשים, ארגונים, יוזמות ועוד )
אנשים ומשפחות שאנו מלווים -      א.נשים מקהילת טבעון שמעוניינים במפגש אנושי מתמשך עם ידיד מלווה. המפגש מוחזק ע"י מעטפת של ארגונים ויזמות הנותנים מענה ותמיכה בעת הצורך.

מתנדבים
מקום מפגש  ומרחב פעילות לאנשים שרוצים להיות שותפים לקבוצה חברתית קהילתית פעילה.
הכשרת מתנדבים -  המתנדבים עוברים הכשרה טרם תחילת פעילותם , ההכשרה כוללת  5 מפגשים שבועיים, כל מפגש בן 3 שעות, ולאחר מכן 3 מפגשים חודשיים תוך כדי התנדבותם הפעילה.  לכל קבוצת מתנדבים יש מנחה מקצועי ( מנטור ) שמלווה אותם אישית וקבוצתית בכל משך תקופת ההתנדבות. במהלך השנה מתקיימים מפגשי העשרה ושיתוף לכלל הידידים המלווים. 
 
מעוניינים להתנדב בקהילה?
מוזמנים.ות לשוחח איתי
אלי רון כהן טל. 0525645939

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

חוויה מתקנת
חוויה מתקנת

מה זה 'חוויה מתקנת'? קפה תיקונים הוא מפגש קהילתי שנוצר סביב הרצון לתת חיים חדשים לחפצים לא תקינים. במפגש כזה תמצאו מתנדבים מסורים, כלים וחומרים לביצוע תיקונים במגוון רחב של מוצרים, למשל: בגדים, רהיטים, מוצרי חשמל, אופניים, כלי אוכל, תכשיטים, צעצועים וכו'.

סופר חברותא - מודל חדשני ליצירת אחווה בקהילה
סופר חברותא - מודל חדשני ליצירת אחווה בקהילה

חדשות משמחות - חברותא זכו בפרס מקום ראשון לעסקים חברתיים בחיפה ובצפון!!!!
לקריאת הפוסט על המיזם הזה: 
סופרמרקט שכונתי הוא יותר מסתם מקום לקניות. הוא מרכז חברתי, נקודת מפגש, ומרכיב חיוני בחיי היום-יום. 

הכירו את סילביה מרג'יה, מנהלת תחום ההתנדבות מחלקת הרווחה מ.מ ק.טבעון
הכירו את סילביה מרג'יה, מנהלת תחום ההתנדבות מחלקת הרווחה מ.מ ק.טבעון

מוזמנים.ות להכיר את סילביה מרג'יה, אשה מיוחדת במינה שמנהלת את תחום קהילה והתנדבות בקרית טבעון מטעם המועצה. התמזל מזלנו בקרית טבעון להנות מהעשייה הכל כך מיוחדת של סילביה. 

סופר חברותא - מודל חדשני ליצירת אחווה בקהילה
סופר חברותא - מודל חדשני ליצירת אחווה בקהילה

סופרמרקט שכונתי הוא יותר מסתם מקום לקניות. הוא מרכז חברתי, נקודת מפגש, ומרכיב חיוני בחיי היום-יום. סופר חברותא לקח את התפקיד הזה צעד קדימה, והפך את הסופרמרקט למנוע של שינוי חברתי.

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל