איפוס לבלוטות הטעם


כשנכנסים למתחם החווה של "מהמשק" חקלאות אורגנית - איריס בן צבי בכפר יהושוע מקבלים את פניך שורות שורות מסלולים מסלולים של גידולים אורגניים מרחיבי לבב ועצים שענפייהם חובקים שפע יפהיפה של פירות.
יום אחד הגעתי למשק בעונת קציר הדלעות והאיזור היה נראה כמו סצנה סוריאליסטית מעליסה בארץ הפלאות 
עם עשרות דלעות ענק נחות בצלו של עץ חרוב
מיד ניתן להרגיש באנרגיה הגבוהה של המקום הזה שמשהו ממש טוב ומקיים קורה שם.

אם אתם צריכים איפוס לבלוטות הטעם ורוצים להיזכר איזה טעם יש לאבוקדו עגבניה ודלעת
המשק האורגני בכפר יהושוע הוא הכתובת.
ירקניה שמעוררת את כל בלוטות הטעם ממש כמו מסעדה טובה

לא פעם התעצלתי לעבור ב עוד מקום בסיבוב הקניות השבועי שלי וקניתי בסופר ה"רגיל" ולא פעם זכיתי לפגוש מלפפון בטעם מי ביוב שהגיע לצערי ישירות לפח האשפה
עגבניות יפות רק מבחוץ וטעמן תפל תפל
ודלעת בטעם שום כלום.
אך לרוב אני לא מוותרת 
אני נוסעת במיוחד 
כי אני מכורה לעלי הרוקט של המשק לאספרגוס המתוק לאבוקדו שטעמיו עמוקים ולא צריך אפילו מלח
ולדלעת הסינית הו הדלעת של המשק מי היה מאמין שדלעת יכולה להיות כזו אוממי
המחירים, חלקם זולים יותר מהמרוססים 
כמו העלים הירוקים האספרגוס ועוד כמה חלקם זהים 
וחלקם..אני אשית מעדיפה בפער מוצר טוב מאשר מוצר זול.

המשק של איריס בן צבי הוא מוסד חקלאי וותיק ובביקור במקום ניתן להרגיש את חדוות העשייה של כל העוסקים במלאכה 
ניתן להתייעץ איתם בנושאים של גידול ירקות וכן לרכוש שתילים זרעים וקומפוסט לגן הירק הביתי, באתר שלהם יש גם בלוג נחמד ואינפורמטיבי על מגוון נושאים כמו איך להכין כרוב כבוש פרוביוטי נהדר
במקום ישנו גם מזווה אורגני להשלמת הקנייה 
ויש משלוחים עד הבית.

*התעדכנו באתר בשעות הפתיחה

*הידעת* 
אספרגוס הוא ירק שמתעכל ולוקח איתו רעלים החוצה
לצד מרקמו המיוחד וטעמו העדין, הוא בעל תכונות מבריאות: הוא עשיר בחומצה פולית, ויטמינים ונוגדי חמצון, חשוב למערכת העיכול ולבריאות הלב והכבד ובהודו הוא אף משמש כצמח מרפא לשיפור התפקוד המיני.

*הידעת 2*
חקלאות הביו-דינאמית היא שיטה חקלאית לגידול ירקות ופירות המבוססת על האנתרופוסופיה. 
חקלאות ביו-דינאמית היא אחת מן הגישות הוותיקות לחקלאות אורגנית, ובדומה אליה החקלאות הביו-דינאמית שמה דגש על פיתוח פריון האדמה, שיתוף פעולה עם תהליכים טבעיים, ושילוב בעלי חיים במערך האקולוגי של הגן והשדה, ובגדול שיטה שלמדת איך לא להפריע לטבע לעשות את שלו.
 

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

ג'לטו איכותי *ללא סוכר*
ג'לטו איכותי *ללא סוכר*

 

לנמנעים מסוכר מכל סיבה שהיא ולא רק, קבלו המלצה נהדרת, בוזה טבעון, מחזיקים מבחר שלא מבייש של גלידות ללא סוכר. אני שם כל שבוע לוקחת לנו קילו.


 

שיפודיית אבו עומר אזור תעשייה רמת ישי
שיפודיית אבו עומר אזור תעשייה רמת ישי

שיפוד פרגית לטעמי היא מנת קונצנזוס, אין לה איזה פאתוס וקשה ליחיד אותה, היא מאכל יומיומי שנותן חלבון זמין והפשטות שלה מאפשרת לאכול אותה כמעט כל יום. ומה שחשוב בשיפוד פרגית מוצלח זה כמובן הטריות של המרכיבים הבעיקר הבהרט הנכון.

והזוכה בתואר מעצמת השווארמה של ארץ כנען היא ....
והזוכה בתואר מעצמת השווארמה של ארץ כנען היא ....

הכנסו כדי לראות מי הזוכה בתואר מעצמת השווארמה. 

נצרת כי אין לה מתחרים מה זה הדבר הזה...כמויות בלתי סבירות של שווארמיות אחת ליד השניה מול השלישית לפעמים ארבע ברצף, כמו בדיחה שאף אחד לא יכול היה לכתוב...זו המציאות בנצרת

*סיפור של פיתה שניצל ועמבה*
*סיפור של פיתה שניצל ועמבה*

 

בצומת טבעון הראשית (חנניה)

בשקט כמעט מעצבן נמצאת אחת הפיתות המושקעות בעמק וכמו כל דבר טוב יושב לו בית העסק הזה במחתרת...כל פעם שאני מגיעה אני מסתכלת סביב

 

*קרחנה בשוק הישן של עפולה*
*קרחנה בשוק הישן של עפולה*

הפתעה הופתענו מופתעים
בצהרי שישי חביב נקלענו לשוק עפולה 
מסתבר שזהו מתחם מתחדש בו התמקמו כמה בתי עסק שהלוואי והייתי זוכרת להביא את הקיבה השניה שלי איתי

אחת שיודעת ממליצה: 'המלצה חמה רותחת מהתנור על שמן זית בגזרת הבית'
אחת שיודעת ממליצה: 'המלצה חמה רותחת מהתנור על שמן זית בגזרת הבית'

משפחת חגואל היא משפחה של מגדלי בקר, דורות אחורה לסבא חגואל הייתה קצביה עתיקה בשוק התקווה והוא היה מערבב את הקבב שלו לכל דורש בימינו ולשמחתנו  משק חגואל  נמצא בגזרת הבית מה אתם יודעים ממש כאן בכפר ברוך.
שם נמצא האטליז וחנות מעדני הבשר שלהם.

אחת שיודעת ממליצה': הקבב של חגואל'
אחת שיודעת ממליצה': הקבב של חגואל'

משפחת חגואל היא משפחה של מגדלי בקר, דורות אחורה לסבא חגואל הייתה קצביה עתיקה בשוק התקווה והוא היה מערבב את הקבב שלו לכל דורש בימינו ולשמחתנו  משק חגואל  נמצא בגזרת הבית מה אתם יודעים ממש כאן בכפר ברוך.
שם נמצא האטליז וחנות מעדני הבשר שלהם.

השווארמה הכי טובה בעמק
השווארמה הכי טובה בעמק

ערב טוב , לאחר שנה של בדיקות מקיפות אשמח להמליץ על השווארמה הכי טובה בעמק 

עגלת הקפה היחסית חדשה שנפתחה בהרדוף - 'עספורה'
עגלת הקפה היחסית חדשה שנפתחה בהרדוף - 'עספורה'

חייבת לציין שכששמעתי שנפתחה עוד עגלת קפה בעמק גילגלתי עיניים.
כי די. די לעגלות הקפה שחוזרות על עצמן עם קפה בינוני מינוס,טוסט גבינה צהובה-לחם לבן ועוגיות שנוצרו במפעל. זה יש לי גם בבית
שמחתי והתרגשתי! לגלות שזאת ממש לא עוד סתם עגלת קפה אלא פנינה קולינארית מהטובות שפגשתי,ופגשתי.

חדש בפורטל טבעון!!!! <br>אוכלים בעמק יזרעאל - 'אחת שיודעת'
חדש בפורטל טבעון!!!!
אוכלים בעמק יזרעאל - 'אחת שיודעת'

חדש בפורטל טבעון!!!...שווה לעקוב:-)


ליאת אהרון אפרת, בעלת המיזם הכל כך טעים 'אחת שיודעת', משתפת בהמלצות קולינריות, מתוך תשוקה בוערת ואהבה לתחום את תושבי הסביבה באנקדוטות טעימות מהאזור. 
 
כל שבוע, נשתף המלצה או שיתוף על מקום שהשאיר רושם מיוחד על ליאת.

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל