אחת שיודעת ממליצה': הקבב של חגואל'

משפחת חגואל היא משפחה של מגדלי בקר, דורות אחורה לסבא חגואל הייתה קצביה עתיקה בשוק התקווה והוא היה מערבב את הקבב שלו לכל דורש 
בימינו ולשמחתנו  משק חגואל  נמצא בגזרת הבית מה אתם יודעים ממש כאן בכפר ברוך.
שם נמצא האטליז וחנות מעדני הבשר שלהם.

עכשיו למה בכלל אני כותבת את הפוסט הזה בואו נתמקד
כי עראייס כי קבב כי וואו ...
בעוונותיי נולדתי כבזה לטרנדים מתחלפים והעראייס היה לטעמי עוד אחד כזה יבש..יום בהיר אחד נפל לידיי העראייס של חגואל ולמזלי אומנות טובה לא עוברת לידי ללא התייחסות
והרגשתי 

נו מה אני יכולה להגיד ...הייתה רוח עתיקה בקבב הזה נו..זה העיף אותי.
זו הייתה פיתה משוכה בשומן עם הרבה כבוד, 
רטובה כמו שצריך ומתמסרת ברכות לקבב הממש הנפלא של החגואלים...ומצאתי את עצמי מבקשת עוד אחד עוד אחד ועוד אחד... בכלל הייתי מחליפה למנה הזאת את השם ל עוד אחד... זה היה מדהים עשוי נהדר מאוזן מתובל לעילא 

ועל אוכל טוב אני ממליצה מכל הלב והנשמה מילה שלי
קבב עצבני וטעים ביותר של מישהו שממש יודע את העבודה
 

טיפ:

הנכד הצעיר סהר חגואל ממשיך לשמר את המסורת וכיום מארח במשק ארוחות פארם טו טייבל 
כלומר מאדמת החווה ישר לצלחת עם בשר מהמשק וירקות אורגניים מגינת הירק שהוא מטפח.
יש גם משלוחי קבב ישר עד הבית.

*הידעת*

המילה ערייס היא גרסת רבים של המילה 'ערוס' (عروس), 'כלה' בערבית. מקור השם הוא במדינות ערביות ובשבטים שאמים מסוימים בהם נהגו להגיש את הערייס לכבוד הנשואים הטריים.

המנה נפוצה באזור המזרח התיכון, בעיקר סוריה, ירדן, ולבנון. המאכל מבוסס על פיתה משוכה בשומן ממולאת בבשר טחון. בשנת 2016 התחילו להגיש את המנה במסעדות בתל אביב ומשם היסטוריה.

מקורה של המילה קבב הוא בשפה הפרסית ופירושה לצלות, העדויות הארכאולוגיות הראשונות על צליית הבשר מקושרות בכלל ליוון העתיקה, לגבי המצאת הקבב כפי שאנו מכירים אותו כיום, הדעות חלוקות.

מאמרים אחרונים שפורסמו במדור

ג'לטו איכותי *ללא סוכר*
ג'לטו איכותי *ללא סוכר*

 

לנמנעים מסוכר מכל סיבה שהיא ולא רק, קבלו המלצה נהדרת, בוזה טבעון, מחזיקים מבחר שלא מבייש של גלידות ללא סוכר. אני שם כל שבוע לוקחת לנו קילו.


 

שיפודיית אבו עומר אזור תעשייה רמת ישי
שיפודיית אבו עומר אזור תעשייה רמת ישי

שיפוד פרגית לטעמי היא מנת קונצנזוס, אין לה איזה פאתוס וקשה ליחיד אותה, היא מאכל יומיומי שנותן חלבון זמין והפשטות שלה מאפשרת לאכול אותה כמעט כל יום. ומה שחשוב בשיפוד פרגית מוצלח זה כמובן הטריות של המרכיבים הבעיקר הבהרט הנכון.

והזוכה בתואר מעצמת השווארמה של ארץ כנען היא ....
והזוכה בתואר מעצמת השווארמה של ארץ כנען היא ....

הכנסו כדי לראות מי הזוכה בתואר מעצמת השווארמה. 

נצרת כי אין לה מתחרים מה זה הדבר הזה...כמויות בלתי סבירות של שווארמיות אחת ליד השניה מול השלישית לפעמים ארבע ברצף, כמו בדיחה שאף אחד לא יכול היה לכתוב...זו המציאות בנצרת

*סיפור של פיתה שניצל ועמבה*
*סיפור של פיתה שניצל ועמבה*

 

בצומת טבעון הראשית (חנניה)

בשקט כמעט מעצבן נמצאת אחת הפיתות המושקעות בעמק וכמו כל דבר טוב יושב לו בית העסק הזה במחתרת...כל פעם שאני מגיעה אני מסתכלת סביב

 

*קרחנה בשוק הישן של עפולה*
*קרחנה בשוק הישן של עפולה*

הפתעה הופתענו מופתעים
בצהרי שישי חביב נקלענו לשוק עפולה 
מסתבר שזהו מתחם מתחדש בו התמקמו כמה בתי עסק שהלוואי והייתי זוכרת להביא את הקיבה השניה שלי איתי

אחת שיודעת ממליצה: 'המלצה חמה רותחת מהתנור על שמן זית בגזרת הבית'
אחת שיודעת ממליצה: 'המלצה חמה רותחת מהתנור על שמן זית בגזרת הבית'

משפחת חגואל היא משפחה של מגדלי בקר, דורות אחורה לסבא חגואל הייתה קצביה עתיקה בשוק התקווה והוא היה מערבב את הקבב שלו לכל דורש בימינו ולשמחתנו  משק חגואל  נמצא בגזרת הבית מה אתם יודעים ממש כאן בכפר ברוך.
שם נמצא האטליז וחנות מעדני הבשר שלהם.

השווארמה הכי טובה בעמק
השווארמה הכי טובה בעמק

ערב טוב , לאחר שנה של בדיקות מקיפות אשמח להמליץ על השווארמה הכי טובה בעמק 

עגלת הקפה היחסית חדשה שנפתחה בהרדוף - 'עספורה'
עגלת הקפה היחסית חדשה שנפתחה בהרדוף - 'עספורה'

חייבת לציין שכששמעתי שנפתחה עוד עגלת קפה בעמק גילגלתי עיניים.
כי די. די לעגלות הקפה שחוזרות על עצמן עם קפה בינוני מינוס,טוסט גבינה צהובה-לחם לבן ועוגיות שנוצרו במפעל. זה יש לי גם בבית
שמחתי והתרגשתי! לגלות שזאת ממש לא עוד סתם עגלת קפה אלא פנינה קולינארית מהטובות שפגשתי,ופגשתי.

איפוס לבלוטות הטעם
איפוס לבלוטות הטעם

כשנכנסים למתחם החווה של "מהמשק" חקלאות אורגנית - איריס בן צבי בכפר יהושוע מקבלים את פניך שורות שורות מסלולים מסלולים של גידולים אורגניים מרחיבי לבב ועצים שענפייהם חובקים שפע יפהיפה של פירות.

חדש בפורטל טבעון!!!! <br>אוכלים בעמק יזרעאל - 'אחת שיודעת'
חדש בפורטל טבעון!!!!
אוכלים בעמק יזרעאל - 'אחת שיודעת'

חדש בפורטל טבעון!!!...שווה לעקוב:-)


ליאת אהרון אפרת, בעלת המיזם הכל כך טעים 'אחת שיודעת', משתפת בהמלצות קולינריות, מתוך תשוקה בוערת ואהבה לתחום את תושבי הסביבה באנקדוטות טעימות מהאזור. 
 
כל שבוע, נשתף המלצה או שיתוף על מקום שהשאיר רושם מיוחד על ליאת.

הרשמו לקבלת עידכונים ומבצעים למייל