משפחת חגואל היא משפחה של מגדלי בקר, דורות אחורה לסבא חגואל הייתה קצביה עתיקה בשוק התקווה והוא היה מערבב את הקבב שלו לכל דורש
בימינו ולשמחתנו משק חגואל נמצא בגזרת הבית מה אתם יודעים ממש כאן בכפר ברוך.
שם נמצא האטליז וחנות מעדני הבשר שלהם.
עכשיו למה בכלל אני כותבת את הפוסט הזה בואו נתמקד
כי עראייס כי קבב כי וואו ...
בעוונותיי נולדתי כבזה לטרנדים מתחלפים והעראייס היה לטעמי עוד אחד כזה יבש..יום בהיר אחד נפל לידיי העראייס של חגואל ולמזלי אומנות טובה לא עוברת לידי ללא התייחסות
והרגשתי
נו מה אני יכולה להגיד ...הייתה רוח עתיקה בקבב הזה נו..זה העיף אותי.
זו הייתה פיתה משוכה בשומן עם הרבה כבוד,
רטובה כמו שצריך ומתמסרת ברכות לקבב הממש הנפלא של החגואלים...ומצאתי את עצמי מבקשת עוד אחד עוד אחד ועוד אחד... בכלל הייתי מחליפה למנה הזאת את השם ל עוד אחד... זה היה מדהים עשוי נהדר מאוזן מתובל לעילא
ועל אוכל טוב אני ממליצה מכל הלב והנשמה מילה שלי
קבב עצבני וטעים ביותר של מישהו שממש יודע את העבודה
טיפ:
הנכד הצעיר סהר חגואל ממשיך לשמר את המסורת וכיום מארח במשק ארוחות פארם טו טייבל
כלומר מאדמת החווה ישר לצלחת עם בשר מהמשק וירקות אורגניים מגינת הירק שהוא מטפח.
יש גם משלוחי קבב ישר עד הבית.
*הידעת*
המילה ערייס היא גרסת רבים של המילה 'ערוס' (عروس), 'כלה' בערבית. מקור השם הוא במדינות ערביות ובשבטים שאמים מסוימים בהם נהגו להגיש את הערייס לכבוד הנשואים הטריים.
המנה נפוצה באזור המזרח התיכון, בעיקר סוריה, ירדן, ולבנון. המאכל מבוסס על פיתה משוכה בשומן ממולאת בבשר טחון. בשנת 2016 התחילו להגיש את המנה במסעדות בתל אביב ומשם היסטוריה.
מקורה של המילה קבב הוא בשפה הפרסית ופירושה לצלות, העדויות הארכאולוגיות הראשונות על צליית הבשר מקושרות בכלל ליוון העתיקה, לגבי המצאת הקבב כפי שאנו מכירים אותו כיום, הדעות חלוקות.