בצומת
טבעון הראשית (חנניה)
בשקט
כמעט מעצבן נמצאת אחת הפיתות המושקעות בעמק וכמו כל דבר טוב יושב לו בית העסק הזה
במחתרת...כל פעם שאני מגיעה אני מסתכלת סביב
ולא
מבינה איך אין כאן תור קבוע
מסעדה
קטנה ומעולה שנקראת *זוללים*
מנוהלת
על ידי בחור צעיר נכד לסבתא עירקית שהחליט לעשות קצת כבוד לעדה,עושה הכל מהלב טרי
נכון ובשפע
מנת
הדגל שלו לטעמי כמובן היא
פיתה
שניצל עמבה
את
השניצלים הוא יצפה בפירורים רק כשתזמינו ויטגן במחבת ביתית רגילה נמוכה ונקיה
תקבלו
3 שניצלים בפיתה, כמות נדיבה לכל הדעות.
בפנים
תקבלו גם סלט עגבניות חריף או סלט טרי ותוכלו לבקש גם חציל מטוגן שמשתלב מצויין
ומעל
הכל מלכת הרוטב - העמבה העיראקית המושלמת שכבשה את ליבי...
שניצל
עמבה זה חלומי.
רותם
מכין גם לביבות עורוק עיראקיות מסורתיות נהדרות עורוק זו לביבת תפוחי אדמה מתובלת
בהמון פטרוזיליה וגם אותה אפשר להכניס
לפיתה או להחזיק ביד.
*הידעת*
עורוק
או אוּרוּכּ או אֶרֶךְ בשומרית (עירקת עתיקה): הייתה עיר, ששכנה כ-300 ק"מ
דרומה מהעיר בגדאד של ימינו, בין בבל לאור. היא הייתה אחת מהערים העתיקות והחשובות
ביותר בשומר. יהודי בגדאד רבתי שעלו לארץ ישראל הביאו איתם את הלביבה הזאת יחד עם
שם העיר
זה
מרגש אותי.
*הידעת 2*
מקור
העמבה מצוי במטבח הדרום-הודי, וכן גם שמו.
מהמטבח
ההודי התפשטה העמבה באמצעות סוחרי הים אל המטבח העיראקי עמו היא מזוהה כיום
בישראל.
עמבה
הוא רוטב בריא מכיל נוגדי חמצון ויטמין cויטמין E וחילבה ועוזר לאיזון רמות הסוכר בדם.