אין שני לתנור- התנור הוא, לדעתנו,
מכשיר המטבח שנמצא בעומקו הרב ביותר של הקונצנזוס. בין אם אתם משפחה רחבה, המבשלים
ואופים בכמויות גדולות על בסיס יומי, ובין אם אתם סטודנטים שארוחת הערב שלהם
מורכבת מפרוסה עם חזה עוף – כולם מבינים שהתנור (והכיריים) הוא המכשיר ההכרחי
במטבח בבית. כשמבינים את חשיבותו ושכיחותו של התנור, מבינים גם את אחד הבעיות
הגדולות שניצבות בפנינו כשאנחנו רוצים לרכוש תנור – המגוון העצום שמוצע לנו. כיום
יש בשוק עשרות סוגי תנורים – בנפחים שונים, עם פונקציות הפעלה שונות, משולבי מיקרו
או מותאמים לציבור הדתי. עם זאת, ההתלבטות הנפוצה ביותר בכל הנוגע לבחירת תנור
היא, למרבה ההפתעה, בכלל עיצובית. רוב האנשים מתלבטים האם לקנות תנור בילט-אין,
כלומר – שנכנס לנישה ייעודית במטבח, או לרכוש תנור משולב עם כיריים – העומד על הרצפה בפני עצמו. תנור זה זכה לכינוי המקוצר "תנור
משולב". ננסה לסקור במעט את יתרונותיו של כל סוג תנור ולייעץ לכם בדבר הבחירה
המתאימה לכם, אך ראשית חשוב לציין פרט אחד חשוב: ההבדלים הם לא ביעילות התנור.
יעילות ואיכות התנור נקבעים בראש ובראשונה על פי הדגם והיצרן, ולא על פי היותו
בילט-אין או משולב. עכשיו, כשהבנתם את זה – נתחיל.
יתרונות וחסרונות הבילט-אין
עם השנים, תנור
הבילט-אין קיבל את הבכורה בין סוגי התנורים בשוק, והוא נפוץ היום יותר מתנור
משולב. המטבחים שנבנים כיום מתוכננים לתנור בילט-אין. הנישה תתאים לתנור בגודל
סטנדרטי בדירה ממוצעת, אך עם מעורבות בתהליך עיצוב המטבח ניתן לבקש מהקבלן שירחיב
את הנישה לטובת תנור גדול יותר. תנורי הבילט-אין מתחילים במחירים של 1,000 ₪,
ובאופן כללי הם זולים מעט יותר מסדרות התנורים המקבילות בתחום התנורים המשולבים. לעומת
זאת, קנייה של תנור בילט-אין מחייבת גם בקנייה של כיריים עומדות לשיש, כך שחסכון
יחסי זה בכסף הוא פיקטיבי לעתים קרובות, משום שקנייה נפרדת של כיריים לרוב תהיה
יקרה יותר מההפרש בין מחירי תנור הבילט-אין והתנור המשולב המקביל לו.
יתרונות וחסרונות התנור
המשולב
בעבר, רוב התנורים
החדשים שנקנו היו תנורים משולבים. יש בכך יתרון משמעותי – ריכוז חלק גדול מעבודות
המטבח במכשיר אחד. החיסרון המשמעותי בתנורים משולבים הוא, כאמור, מחירם הגדול יותר
יחסית – אם כי חיסרון זה נכון רק במקרה שיש לכם כבר כיריים. במובן זה, יתכן שקנייה
של תנור משולב תהיה חיסכון בכסף. קיימים עוד שתי תכונות חשובות לתנור המשולב –
אחידותו וגודלו. אחידותו אומרת שהמכאניקה שלו אחידה, ותקלה בתנור עלולה לגרום
השבתה כללית של כל המכשיר (זוהי אמנם סיטואציה נדירה אך אפשרית). בסוגיית הגודל –
תנור משולב הוא גדול ומסורבל יותר מתנור בילט-אין, ותופס מקום רב יותר במטבח.
מאידך, גודלו הממוצע גם מקנה לו יתרון במשפחות שנוהגות לבשל ולאפות בכמויות גדולות
– תנור גדול יותר הוא מקצועי יותר במובן זה.
מה להחליט?
כפי שצוין כאן, ההבדל
בין התנורים הוא לא בהפעלתם, והדבר תלוי בעיקר בהחלטה עיצובית שלכם, בשיקולי מקום
ומעל לכל בשיקול כלכלי. אם יש לכם כיריים, ייתכן כי קניית תנור משולב תהיה הוצאה
מיותרת עבורכם ומספיק לכם תנור בילט-אין. במידה ואין לכם – התנור המשולב יהיה
חיסכון של קנייה כפולה ויקרה, ויכול להיות פתרון מצוין ומקצועי עבורכם.